Türk dizileri fırtına estiriyor

Arabistan'dan sonra Bulgaristan'da da Türk dizileri fırtına gibi esiyor. "Binbir Gece" ve "Dudaktan Kalbe" dizilerinin Bulgar seyircilerinden topladığı beğeni, diğer özel tv kanallarını da harekete geçirdi.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 07:44
Abone Ol google-news

Bulgaristan'da Türk dizileri fırtına gibi esiyor.

"Nova Televizia" adlı özel televizyon kanalında yayımlanan "Binbir Gece" adlı dizinin büyük ilgi görmesi ve izlenme rekorları kırması üzerine, aynı kanal "Dudaktan Kalbe" dizisini de yayımlamaya başladı.

"Kalbin Melodisi" adı altında yayımlanan "Dudaktan Kalbe" dizisi de daha ilk bölümlerinden itibaren "Binbir Gece" kadar izleyici toplamayı başardı.
"Nova Televizia" yetkilileri, Türk dizilerinin Bulgaristan'da böylesine büyük ilgi görmesinin, iki halkın sosyal yaşamlarının ve kültürlerinin birbirine yakın olmasından kaynaklandığını belirtiyor.
 

Gümüş için dev reklam kampanyası

"Binbir Gece" ve "Dudaktan Kalbe" dizilerinin Bulgar seyircilerinden topladığı beğeni, diğer özel tv kanallarını da harekete geçirdi. Amerikalı iş adamı Ruppert Murdock'a ait olan ve ulusal yayın yapan, ülkenin en büyük özel televizyon kanalı BTV de "Gümüş" dizisini yayımlamaya hazırlanıyor.

İlk bölümü 15 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak dizi için büyük bir reklam kampanyası da yürütülüyor.

Başta başkent Sofya olmak üzere ülkenin başlıca büyük şehirlerinde yüzlerce reklam panosu kiralayan BTV yönetimi, Bulgarca "Perla" (İnci) adı altında yayımlanacak diziyi izleyicilere tanıtmaya çalışıyor.
 

Yeni Türk dizileri gelecek

BTV yetkilileri, "Gümüş"ün Bulgarcada kız ismi olarak kullanılmadığını, bu yüzden dizinin ve başrol oyuncusunun isminin "İnci" olarak değiştirildiğini söyledi.

BTV, reklam panolarının yanı sıra günlük yayın akışı içinde program aralarında da "Gümüş"ün fragmanlarına geniş yer vererek diziyi tanıtıyor.

Yetkililer, "Gümüş" dizisinin izlenme oranının çok yüksek olmasını beklediklerini, bu dizinin ardından da başka Türk dizilerini de yayına sokmayı planladıklarını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler