Paris'te beyaz bir gece

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü "Concord Meydanı" özel bir geceye ev sahipliği yaptı. Beyaz giyimli 5 bin kişi daha önceden hiç bir haber vermeden meydana geldi ve...

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:04
Abone Ol google-news

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü meydanı Concorde'a aynı anda gelen hepsi beyaz giyimli 5 bin kişi, hep birlikte akşam yemeği yedi.

Son ana kadar gizli tutulan bu "beyazlı randevu" sırasında 5 bin kadar davetli, Concorde Meydanı'nda polislerin gözü önünde masa ve sandalyelere yerleşip hazırlanan yemeklerden yedi, şarap ve şampanya içti.

"Beyazlı geceye" katılan Nicolas Godard, bu yemeğin her yıl düzenlendiğini ve artık gelenekselleştiğini belirtti.

Sürpriz yemeğin "her zaman haziranda, bir perşembe gecesi düzenlendiğini, ama asla aynı tarihte olmadığını" söyleyen Godard, katılımcıların SMS ile haberdar edildiğini de kaydetti.
Soyadını belirtmeyen Helene adındaki genç kız da, bu eğlenceye 10 yıldır katıldığını belirterek, "Bu, Fransız tarzı yaşam sanatını ortaya koymak için şık bir buluşma" dedi.

Katılımcıların tarihi bildiğini, ancak yeri son dakikada öğrendiğini ve bunun ana kural olduğunu ifade eden Helene, yanlarında çöp torbalarını da getirdiklerini ve geceyarısı, ertesi güne hiçbir şey kalmayacak şekilde ortalığı temizlediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler