''IŞIK-04'' operasyonunda 10 kişi yakalandı

Adana Jandarma Komutanlığı ekipleri, ''Işık-04'' adını verdikleri operasyon kapsamında, Yüreğir, Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde organize bir şekilde çek-senet tahsilatı, tefecilik, tehdit ve baskı ile çiftçilerin arazilerine el koyarak haksız kazanç temin ettikleri iddia edilen organize suç örgütünün lideri ve 10 üyesini yakaladı.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Çeşitli ihbarları değerlendiren ekipler, C.Ç. liderliğindeki çeteye yönelik teknik takip başlattı. Yapılan takip sonrası, Yüreğir, Seyhan ve Ceyhan ilçelerinde ''Işık-04'' adı verilen operasyon kapsamında 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda çete lideri C.Ç. başta olmak üzere aralarında kadınlarında bulunduğu N.Ö, F.M, A.S, E.İ, Ö.A, T.S, R.S, M.A, M.Ç. ve G.K. gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, 2 tabanca şarjörü, 17 tabanca fişeği, değişik marka ve tipte 3 av tüfeği, 12 av tüfeği fişeği, havalı tüfek, başkaları adına düzenlenmiş değişik miktarda 15 çek ve senet, 14 boş senet, 25 değerli evrak (tapu, sözleşme fotokopileri) ele geçirildi.

Zanlıların, Yüreğir'e bağlı Kütüklü köyünde çiftliği bulunan M.S. ve S.S'ye borçları karşılığında zorla yüksek miktarda senet imzalattığı, M.S'ye ait araçla 70 büyükbaş, 170 ton mısır, 17 bin 500 ton hayvan yemi, 8 bin balya saman ve süt sağma makinelerine de zorla el konulduğu belirlendi.

Zanlıların ayrıca yine aynı kişiye ait merkez Seyhan ilçesindeki 120 bin TL tutarındaki evinin zorla sattırılarak parasına el koydukları, aynı köyde çiftçi H.S'nin 22 dönüm tarlasına da tehdit ve baskı yoluyla el koydukları öğrenildi.

Çok sayıda çiftçi ile Ceyhan'da bazı işyeri sahiplerini ölümle tehdit ettikleri de ifade edilen çetenin, Kütüklü köyünde 3 dönemdir muhtarlık yapan S.S'nin tehdit yoluyla 29 Mart yerel seçimlerine girmesini de engelledikleri iddia edildi.

Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler