En ucuz meyve karpuz

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatları da düşmeye başladı. En ucuz meyve karpuz, en pahalı meyve ise ithal elma oldu.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Kış aylarında Şili, Arjantin ve Peru'dan ithal edilen ve kilosu 10 TL'den satılan karpuz, Çukurova bölgesinde üretilen karpuzların piyasaya sunulmasıyla birlikte manav ve marketlerde kilosu 1 TL'den satılmaya başladı. Çilek, kayısı, kiraz ve erik ise kilosu 2 ila 3 TL'den satılıyor.

Karpuzun şu anda en ucuz meyve olduğunu belirten Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan şunları söyledi:
''Çukurova bölgesinden getirilen karpuzlar toptancı hallerinde ortalama kilosu 80 kuruştan, manav ve marketlerde ise 1 TL'den satılıyor. Geçen yıl zarar eden karpuz üreticisi, bu yıl fiyatlardan oldukça memnun. Karpuz tüketicisi de şu andaki fiyatlardan memnun. Çukurova bölgesinden sonra Trakya ve Ege bölgesindeki karpuzlar bir süre sonra piyasaya çıkacak.''

Yüksel Tavşan, soğuk hava depolarında bekletilen elmaların da artık bittiğini, yerli elmanın yerini ithal elmaların aldığını belirterek, ''Şili, Arjantin ve Brezilyadan ithal edilen elmalar, kilosu 5 TL'den satılıyor. Yakında yerli yaz elmaları çıkar. Şu anda en ucuz meyve karpuz, en pahali meyve ise elma'' diye konuştu.

Yüksel Tavşan, yaz döneminde meyve ve sebze fiyatlarının giderek düşeceğini ifade ederek, ''Bu yıl mahsül çok iyi olacak. Hem üretici para kazanacak, hem de rekolte yüksek olacağı için fiyatlar çok yüksek olmayacak. Yaz döneminin üretici ve tüketici için çok iyi geçeceğini tahmin ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler