Porsche'nin yeni modeli üretiliyor

Porsche'nin dördüncü model dizisi olan Panamera'nın üretimine başlandı.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:42
Abone Ol google-news

Porsche'den yapılan açıklamaya göre, yeni aracın üretiminde, sanayide büyük gelişme yaratacak lojistik bir proje de uygulanıyor.

Üretimi verimli kılmak amacıyla, 300 hektarı kapsayan Leipzig tesislerinde önemli bir inşaat çalışması gerçekleştiren Porsche, 25 bin metrekarelik yeni montaj alanına, lojistik merkezine, pilot ve analiz merkeziyle birlikte eğitim binasına 150 milyon Avro tutarında yatırımda bulundu.

Panamera'nın seri üretiminde geliştirilen lojistik konsept, tüm tedarikçilerin dahil edildiği prosedür planına ve programına sahip. Parçaların yüksek frekansta üretilmesini, üretim hattında ayrıca işlemden geçmeden bir saat önce teslim edilmesini mümkün kılan konsept, pahalı depolama alanlarını ortadan kaldırarak, uluslararası otomotiv sanayisinde uygulama ortaya koyuyor.

İki farklı araç tipi Cayenne ve Panamera'nın tek bir üretim hattında üretilmesiyle lojistik başarıya imza atan Porsche'nin Leipzig'deki fabrikası, 127 milyon Avro'luk bir maliyetle tamamlandı.

Halen 600 personelin faaliyette olduğu fabrikada, 2003 ve 2006 yılları arasında sınırlı sayıda bin 270 adet Carrera GT de elle imal edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler