Krize karşı 'ortak akıl' arayışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik krize karşı bundan sonra atılması gereken adımlar ve uygulanması gereken stratejileri tartışmak üzere kentin önde gelen girişimci ve yatırımcılarını toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 09:03
Abone Ol google-news

Dünyanın geniş bir coğrafyasında ve Türkiye'de etkisini hissettiren ekonomik kriz, yarattığı belirsizlik nedeniyle, sadece büyük yatırımlarda değil, küçük ölçekli ticarette bile çok ciddi daralmalara yol açıp işsizlik rakamlarını giderek büyütürken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra atılması gereken adımlar ve uygulanması gereken stratejileri tartışmak üzere kentin önde gelen girişimci ve yatırımcılarını toplantıya çağırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Haziran 2009 Perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak toplantı için gönderdiği davet mektubunda, "ortak akıl" arayışını öne çıkardı. Başkan Aziz Kocaoğlu, davet mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Aynı geminin yolcuları olarak, boyutları farklı da olsa, bu kritik süreçten, öyle ya da böyle hepimizin etkilendiği, tartışma götürmez bir gerçektir. Bu süreç, tüm Türkiye'de olduğu gibi, kentimizde de işsiz sayısını 'tahminlerin üzerinde' artırmış, önemli yatırım projelerini erteletmiş, pek çok sektörde talepleri 'bıçak gibi' kesmiştir. Birkaç cümleyle özetlemeye çalıştığım mevcut durum, zaten sizler tarafından çok iyi bilinmektedir. Asıl önemli olan, bundan sonra atılması gereken adımlar, uygulanması gereken stratejiler ve özellikle de 'bu belirsizlik ortamında yeni yatırımları nasıl çekebiliriz?' sorusuna verilecek yanıtları bulmak olmalıdır. Bu da 'ortak akılla' mümkündür. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizdeki ekonomik kalkınmanın hızlandırılması ve bunun, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte 'konsensüs' içinde sağlanabilmesi amacıyla, adını 'İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu' olarak belirlediğimiz yeni bir oluşum için harekete geçmiş bulunmaktayız. Gündem önerinizle birlikte, Kurul çalışmalarının içeriği, işlevi ve etkinliği konusundaki görüşlerinizi de bizlerle paylaşırsanız, İzmir ekonomisinin kriz ortamında daha hızlı kalkınması için 'ortak akıla' dayalı ilk adımı atmış olacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler