Sünni blokun lideri El Ubeydi öldürüldü

Irak parlamentosundaki en büyük Sünni blokun lideri Haris El Ubeydi, camide düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

Irak parlamentosundaki en büyük Sünni blokun lideri Haris El Ubeydi'ye suikast düzenlendi. Uyum Cephesi'nin sözcüsü Salim El Cuburi, yaptığı açıklamada, Ubeydi'nin El Şavaf camisinde bulunduğu sırada bir kişinin tabancayla kendisine ateş açtığını söyledi. Cuburi, saldırganın ateş açtıktan sonra camiye bir de el bombası attığını kaydetti.

Irak parlamentosundaki en büyük Sünni blok olan Uyum Cephesi'nin lideri Haris El Ubeydi'ye düzenlenen suikastta, Ubeydi'nin dışında, saldırgan dahil, 5 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Iraklı polis yetkilileri basına yaptıkları açıklamada, silahlı bir kişinin Bağdat'ın batısındaki Eşşavaf camisinde düzenlediği saldırıda el bombası attığını belirtti.

Yetkililer, saldırıda Ubeydi'nin yanı sıra 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını ifade etti. Polis yetkilileri, saldırganın da polisin açtığı ateşle öldürüldüğünü kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler