ÖSS'ye saatler kala

1 milyon 349 bin 423 aday, yarın yapılacak öğrenci seçme sınavında üniversiteye girebilmek için yarışacak. Sınav süresince belediye ekipleri okul çevrelerinde gürültü olmaması için gayret gösterecek, bu arada trenler de 3 saat boyunca sirenlerini çalmadan sefer yapacak.

Yayınlanma: 13.06.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

1 milyon 349 bin 423 aday, yarın yapılacak öğrenci seçme sınavında üniversiteye girebilmek için yarışacak. Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de Lefkoşa'da yapılacak sınav için üniversitelerden ve Milli Eğitim Bakanlığından yaklaşık 300 bin kişi görev yapacak. Ayrıca sınav nedeniyle emniyet ve jandarma ekipleri de yoğun güvenlik önlemleri alacak.

Saat 09.30'da başlayacak sınav 3 saat sürecek. Sınav süresince belediye ekipleri okul çevrelerinde gürültü olmaması için gayret gösterecek, bu arada trenler de 3 saat boyunca sirenlerini çalmadan sefer yapacak.
 

Kimliğe dikkat

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınav kimlik belgesi ve fotoğraflı, resmi onaylı özel bir kimlik belgesi ile bir fotoğraflarını bulundurmaları gerekiyor. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik olarak kabul edilecek.

Sınav kimlik belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan aday hiçbir şekilde sınava alınmayacak.

Adaylar kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra sınav salonlarına alınacaklar. Sınav salonlarına yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için adayların en geç saat 09.00'da sınava girecekleri yerlerde hazır bulunmaları gerekiyor.
 

Cep telefonu yasak

Adayların yanlarında çağrı cihazı, cep telefonu ve benzer haberleşme araçlarıyla, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasak.

Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Salona yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak ve test sorularını yanıtlamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak.

Cevap kağıdındaki gerekli yerler adaylar tarafından doldurulduktan sonra soru kitapçıkları da dağıtılarak sınav başlatılacak. Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra gelen adaylar sınava alınmayacak. Sınav başladıktan sonra adaylar ilk 1.5 saat içinde sınav salonunu terk edemeyecekler.
 

Sonuçlar Temmuz'da açıklanacak

Sınavda adaylara, sözel ve sayısal bölümlerden sorular yöneltilecek. Sözel bölümde adaylara tarih, coğrafya ve felsefe, sayısal alanda da fizik, kimya ve biyoloji alanlarından test usulü toplam 180 soru sorulacak.

Sınav sonuçları adaylara Temmuz ayında 'www.osym.gov.tr' adresinden aracılığıyla açıklanacak.

ÖSS yarın itibariyle tarih olacak. Çünkü önümüzdeki yıldan itibaren Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) adıyla uygulanmaya başlanacak iki aşamalı sisteme geçilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler