"Teşvik paketi krize karşı önlem değil"

DSP Genel Başkanı ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı teşvik ve istihdam paketinin krize karşı önlem alabilecek nitelikte olmadığını ifade etti.

Yayınlanma: 13.06.2009 - 20:36
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Mersin il teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Türker, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Ekonominin zor durumda olduğunu ifade eden Türker, açıklanan teşvik ve istihdam paketinin yetersiz olduğunu iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı teşvik önlemlerinin krize karşı önlem alabilecek nitelikte olmadığını söyleyen Türker, ''Pakette krizle ilgili, sadece kısa vadede geçici işçi alma düzenlemesi geçerlidir. Geri kalan teşvik önlemleri 4-5 yıla yayılacak ve netice verecek işlemlerdir'' diye konuştu.

Teşvik paketinde tarımın Türkiye'deki 4 bölgeye de yayılması gerektiğini belirten Türker, şöyle konuştu:
''Özelde Mersin'in ikinci bölgeye alınıp tarımın teşvik edilmemesi, Mut ilçesinde yetişen kayısıyı, Silifke ve Anamur ilçelerindeki muz ve çileği, oradaki meyve sebzeleri tehlikeye düşürecek bir düzenleme. Bahsettiğim ilçelerde, tarımın yerine sanayileşme öngörüleceği için tarım sektörü büyük bir darbe alacak. Özellikle sanayinin gelişmesi öngörülen İstanbul ve Mersin gibi birinci ve ikinci bölgelerdeki illerde su havzalarının korunması için tarım alanlarının muhafaza ve teşvik edilmesi gerekmekte. Aksi takdirde Türkiye'nin bu bölgeleri nüfus yoğunluğuna karşı ilerleyen süreçte su sıkıntısı çekecek.''

 

"Başbakan'ın ne konuşulduysa açıklanmasında fayda var''

Türker, gazetecilerin ''Başbakan Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı görüşme'' ile ilgili sorusunu, ''Anlaşılıyor ki, Başbakan Erdoğan ile Büyükanıt arasında ikisini ilgilendiren, ama kamuoyu tarafından öğrenildiği zaman doğru bulunmayan bazı şeyler geçmiş. Bahsi geçen görüşmeyi Başbakan'ın anlatma zorunluluğu, Türk halkının da bunları öğrenme hakkı var. Başbakan, (Ben ağzımdan kaçırdım, biz şunları konuşmuştuk) diye açıklasın. Bu yalnız Erdoğan'ın değil Büyükanıt'ın da sorumluluğundadır. Töhmet ve baskı altında kalmamak için ne konuşulduysa açıklanmasında fayda var'' şeklinde cevapladı.
 

"Akman için hukuk işletilmeli''

Başbakan Erdoğan'ın RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında yaptığı açıklamalara da değinen Türker, ''Amaç medyaya hükmetmektir. Bir ay sonra Akman'ın başkanlığı bitecek. Söyleyecek bir şeyleri olanların bugünü kaçırmaması gerekir. Açıklamaların kamuoyu ile paylaşması gerekir. Akman için hukuk işletilmeli'' dedi.

Toplantıya, DSP Genel Sekreter yardımcıları Soydal Sılay ve Mehmet Karaçay, Parti Meclis üyeleri Adem Topçu ve Sami Güleçyüz ile İl Başkanı Mehmet Canbaz ve partililer katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler