Topuz dünyalara bedel

Fenerbahçe'nin, büyük tartışmalar sonucu aldığı futbolcu Mehmet Topuz'un maliyeti 30 milyon TL oldu. Sarı - Lacivertliler ile anlaşan Topuz için, "Beşiktaşlı duruşu zaten yoktu" dediler.

Yayınlanma: 14.06.2009 - 08:57
Abone Ol google-news

Yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği sonunda netlik kazanmasına karşın Mehmet Topuzun transferiyle ilgili tartışmalar bitmiyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımın özel uçakla Kayseriye giderek anlaştığı ulusal futbolcuyu gece geç saatlerde İstanbula getirmesinin ardından Sarı - Lacivertlilerle 3 yıllık sözleşme imzalayan Mehmet Topuz için ödediği ücret sorgulanıyor.

F.Bahçenin 25 yaşındaki futbolcunun bonservisi karşılığında Kayserispora 5 milyon Avro ve Gökhan Emreciksini verdiği ileri sürülüyor. Geçen sezon ortasında alınan Gökhanın en az 2.5 milyon Avro ettiği göz önünde bulundurulduğunda Mehmet Topuzun bonservis bedeli 7.5 milyon Avroya geliyor.

Buna bir de 2.3 milyon Avroluk yıllık ücreti, diğer bir deyişle Mehmete 3 sezonluk sözleşmesi boyunca ödenecek 7 milyon Avro eklenince ortaya toplamı 14.5 milyon Avroluk (30 milyon TL) bir transfer çıkıyor.

Peki 3 yıl üst üste şampiyonluk ve Avrupada kayda değer bir başarı hedefleyen F.Bahçenin kasasından Mehmet Topuz için bu kadar para çıkarması isabetli bir karar mı? Görüşlerini aldığımız spor yazarları özetle transfer çılgınlığıvurgusu yapıyorlar.


Tranfer için ne dediler?

Halit Deringör: Türkiyede dengeler iyice degişti. Arz-talep meselesi bu... Büyük takımlar oyuncu almakta inatçılık yapıyorlar. Bir oyuncuyu almayan takım, diğer takımın o futbolcuyu almaması için uğraş veriyor. Fiyat yükseltiyorlar, kısacası numara yapıyorlar. Mehmet Topuz için F.Bahçenin kasasından çıkarılacak olan para çok yüksek.

Adnan Dinçer: Kulüpler, özelikle de bazı kulüp başkanları transferde çok para harcamak için adeta fırsat kolluyorlar, hedef seçiyorlar. Menajerlerin piyasasına alet olarak yaratılan kamuoyu baskısı altında bu denli büyük harcamalar yapılması anlamsız.

Metin Tükenmez: 3F geri döndü... Bir zamanlar diktatörler 3F formülüyle ülkelerini yönetirlerdi. Yani halkın uyutulmasının yolu Fado-Futbol-Fiestadan geçiyordu.

Sonra futbol, oyun olarak masumiyetini korudu ve çoğu ülkede yaşamla ör- tüştü. Ancak bugün gelişmekte olan ülkelerde ve özellikle de Türkiyede patlatılan transfer bombaları tam da halkın dertlerini hasır altı etmeye başladı. Bu çılgınlığa başka bir açıklama getiremiyorum.

 

Ulusal Takımda kayıp

İlk A Ulusal maçı: 01.03.06 / Türkiye-Çek Cumhuriyeti

Son maçı: 10.09.08 / Türkiye-Belçika)

Oynadığı maç: 20 (13 özel, 7 resmi)

 

Tepki çekebilir

Beşiktaş formasıyla verdiği poz F.Bahçe taraftarlarını kızdırdı.

Geçmişte G.Saraylı olduğunu da söylemesi tribünlerce hoş karşılanmayabilir.

Kötü oynadığı maçların ardından transferi sorgulanabilir.

 

Sorun yaşayabilir

Teknik direktörlerle anlaşmazlıklar yaşadığı biliniyor.

Zaman zaman kendisini takımın üstünde gördüğü yorumları yapılıyor.

Maç içindeki tutumu arkadaşlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor.

 

30 milyona neler yapılır?

4 tane 3 bin oturma kapasiteli spor salonu

Kadir Has Stadının yarısı

3 bin 754 asgari ücretlinin 1 yıllık maaşı

Milan Baros transferi

 

Gol atan orta saha oyuncusu

08/09 Kayserispor - 14 gol (9 lig, 4 kupa, 1 Süper Kupa)

07/08 Kayserispor - 13 gol (9 lig, 4 kupa)

06/07 Kayserispor - 9 gol (8 lig, 1 kupa)

 

Beşiktaş’tan Mehmet’e gönderme

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Fenerbahçe ile aralarında transferi sorun yaratan ve son olarak Sarı -Lacivertli kulüple anlaşan Kayserisporlu Mehmet Topuza tepki gösterdi. Önce Siyah - Beyazlı kulüple anlaşıp, Beşiktaşlıyım ve başka takımda oynamak istemiyorum diyen Mehmet Topuzun daha sonra F.Bahçe’ye imza atmasına anlam veremediğini kaydeden Erdoğan, Ben, Beşiktaşlı duruşu olmayan futbolcuların transferini uygun görmüyorum. Beşiktaş şanslıymış ki Mehmet Topuz transferi gerçekleşmedi. Biz iki yabancı alarak takviyeyi sürdüreceğiz ifadelerini kullandı. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligine doğrudan katılacak olan Beşiktaş kadrosunu kuvvetlendirme çalışmalarında ağır yara aldı. Kayserispordan Mehmet Topuzu F.Bahçeye kaptıran Siyah - Beyazlılar eski oyuncusu Nihat Kahveciden de olumsuz yanıt aldı. İspanyol takımı Villarreal ile 5.5 milyon Avro bonservis ücretinde anlaşan Beşiktaş, Nihatı ikna edemedi. Başarılı futbolcu kariyerini İspanyada sürdürmek istediğini söyleyerek, İspanyadan birkaç takımla görüştüm. Onların iyi teklifleri var. Daha Türkiyeye dönmeyi istemiyorum. Futbol yaşantıma Avrupada devam edeceğim. Beşiktaşı geri çevirmek istemem ama İspanyada kalacağım dedi. Bu arada önceki gece evlenen Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş, “Uzun yıllar Beşiktaşa hizmet etmek istiyorum. Sözleşmemi uzatacağım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler