ÖSS kabus oldu

ÖSS sınavı yine bazı öğrenciler ve velileri için kabus oldu. Ankara'da sınavı kötü geçen bir öğrenci okulun 3. katından aşağıya atlayarak intihar etmek isterken, Diyarbakır'da da bir öğrenci sınav sırasında kolunda kene olduğunu farkedince sorun yaşadı.

Yayınlanma: 14.06.2009 - 09:59
Abone Ol google-news

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren genç kız, sınav çıkışında okulun 3. katından atlayarak intihar etmek istedi.

Ankara Ümitköy Anadolu Lisesi'nde ÖSS'ye giren Pelin D. sınavın bitiş saatinden kısa bir süre sonra okulun 3. kat penceresine çıktı.

3. kez girdiği sınavın beklediği gibi geçmemesi üzerine intihar etmek istediği öğrenilen genç kız, okul bahçesinde sınavdan çıkmasını bekleyen ailesinin gözü önünde kendini boşluğa bıraktı.

Okulun beton zeminine düşen Pelin D. olay yerine çağrılan ambulans ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayak ve bacaklarında kırıklar olduğu öğrenilen genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

ÖSS'de kene talihsizliği

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ÖSS sırasında kolunda kene olduğunu fark eden öğrenci, sağlık görevlilerinin keneyi çıkartmasından sonra sınavını tamamlayabildi.

Edinilen bilgiye göre, Dicle ilçesinde oturan F.Ş. (22) Arif Biçer İlköğretim Okulu'nda girdiği ÖSS'de kolunda kene olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine okula Ergani Devlet Hastanesi'nden bir ambulans ve ekip gönderilerek, F.Ş'nin kolundaki kene çıkarıldı. F.Ş, müdahaleden sonra sınavını tamamladı.

Sınavın bitmesini dışarda bekleyen sağlık görevlileri, daha sonra F.Ş'yi gerekli tetkikler için Ergani Devlet Hastanesi'ne götürdü.

 

Sınava ambulansla yetiştirildi

Adana Yeşilevler Mahallesi'nde Derya Babaer, ikinci kez katılacağı ÖSS'ye girmek üzere Adana Laboratuvar Sağlık Meslek Lisesine gitmek üzere Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki otobüs durağına yürüdü.

Durakta aniden fenalaşarak yere yığılan genç kıza ilk müdahaleyi, çevredeki yurttaşlar ve sınav dolayısıyla güvenlik önlemi alan polis ekipleri yaptı.

Daha sonra olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, genç kıza müdahalede bulundu.
Sınav stresi ve heyecanı nedeniyle tansiyonu düştüğü belirlenen Babaer, tedavisinin ardından sınava geç kalmaması için ambulansla, sınava gireceği okula götürüldü.

 

ÖSS'de sahtecilik olayı iddiası

Adana'da sahte kimlikle ÖSS'ye girmek isteyen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, bazı kişilerin ÖSS'de sahtecilik olaylarına karıştığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Yapılan çalışmada sahte kimlik beyan ederek başkasının yerine girmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişinin kimlik bilgileri hakkında açıklamaya yapılmazken, polis ekiplerinin ''sahtecilik'' olaylarına karşı araştırmalarının sürdüğü, gözaltıların artabileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler