Polisin "Dur" ihtarına uymadı, öldü

Sivas'ta polis ekipleri gece uygulama yaptığı sırada şüpheli gördükleri bir aracı durdurmak istedi. Polisin "Dur" ihtarınını dinlemeyen sürücü, yoluna devam edince üzerine açılan ateş sonucu öldürüldü.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

Sivas'ta polisin ''dur'' ihtarına uymayan ve aracıyla barikatları aşan sürücü, polisin açtığı ateş sonucu öldü.
Gece kentte uygulama yapan polis ekipleri, şüpheli gördükleri 33 HY 010 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polis ekiplerinin ''dur'' ihtarına uymayan sürücü hızla yoluna devam etti.
Bunun üzerine aracı takip eden polis ekipleri, telsiz anonslarıyla diğer ekipleri de bilgilendirdi. Kentin çeşitli noktalarında barikat oluşturdu.
Barikatları otomobiliyle aşan kişi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Sivas-Kayseri kara yolundaki bir kavşakta yine durdurulmak istendi.
İhtarlara uymayan ve polis ekiplerinin üzerine doğru geldiği belirtilen otomobile yönelik açılan ateşte, sürücü Turan Özdemir'e (41) kurşun isabet etti.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir'in öldüğü belirlendi. Özdemir'in cesedi otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Aynı araçtaki C.Y. ve H.A. gözaltına alındı.
Olayın meydana geldiği alanı emniyet şeridi altına alan ve yolun bu bölümünü trafiğe kapatan polis ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.
Araçta yapılan aramalarda bira şişeleri, sopalar ve çeşitli malzemeler bulundu. Otomobilde bomba bulunma ihtimaline karşı özel kıyafetli bomba imha uzmanı da araçta arama yaptı. Polis yetkilileri, olayda yaşamını yitiren Özdemir'in çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğunu kaydettiler.
Bu arada, söz konusu otomobilin çarptığı bir ekip aracının hasar gördüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler