Terörle mücadele

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ye katılma hazırlığında olan 1 kişiyle, örgüte elaman temin ettikleri iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, inşaat işçiliği yaptığı öğrenilen Ali U'nun (20) pasaport işlemleriyle uğraşan Metin G. (21) ve Muhittin I'nın (20) bu kişiyi Irak'ın kuzeyinden terör örgütünün dağ kadrosuna katma hazırlığında olduğunu öğrendi.
Bunun üzerine zanlıları takibe alan ekipler, Ali U'yu, Şırnak'ın Silopi ilçesinden yurtdışına çıkmak üzereyken yakaladı. Muhittin I. ve Metin G. de Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, zanlılardan Metin G'nin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bu yılki Nevruz kutlamalarının ardından çıkan olaylarda polise taş ve molotofkokteyli atıp, polis araçlarına zarar veren grupta yer aldığı belirlendi. Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alınan zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.


İşçiler serbest bırakıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol yapım çalışmaları sırasında terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan 2 işçi, serbest bırakıldı. Şemdinli'de 27 Mayıs'ta, Irak sınırına yakın Yaylapınar ve Konur köyleri arasındaki yol yapım çalışmaları sırasında işçilerin bulunduğu şantiyeye gelen terör örgütü PKK üyeleri, iş makinesi operatörü Agit Sev ile Hasan Korkmaz'ı kaçırmıştı.

Sev ile Korkmaz'ın, sabah saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi. İşçiler, ifadeleri alınmak üzere Şemdinli Jandarma Komutanlığına götürüldü. Şemdinli'de 27 Mayıs'ta işçileri kaçıran terör örgütü üyeleri, 2 iş makinesini de ateşe vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler