Anadolu Kartalı 2009-2 tamamlandı

Konya 3.Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirilen "Anadolu Kartalı Tatbikatı" tamamlandı. Güneydoğu ve Kuzey Irak'a da sorti yapan Türk Pilotları tatbikatta da başarılarıyla göz doldurdular.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 13:31
Abone Ol google-news

Konya 3. Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirilen "Anadolu Kartalı Tatbikatı" tamamlandı. Güneydoğu ve Kuzey Irak'a da sorti yapan Türk Pilotları tatbikatta da başarılarıyla göz doldurdular.

Dünyada sayılı, Avrupa'da tek olan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde bu yıl yapılan tatbikat tamamlandı. Bu yılın ikincisi yapılan eğitim amaçlı uluslar arası tatbikatın 2009/2 bölümüne ABD, Birleşik Arap emirlikleri, İngiltere ve ürdün Hava Kuvvetleri Komutanlığı katıldı.

Yaklaşık 400 kilometre eninde ve 300 kilometre boyunda geniş bir alanı kapsayan Anadolu Kartalı Eğitim sahasında icra edilen eğitime toplam 61'i Türk 22'si yabancı olmak üzere 83 uçak katıldı.

Yılda 4 defa yapılan ulusal ve uluslararası yapılan eğitimlerde Hava Muhaberesi Gösterim Sistemi(ACMI) ve Görev Sonu Değerlendirme Sistemi gibi son teknolojiler yardımıyla pilotların harekat şartlarına uyumu sağlandığı ifade edildi.

Tatbikatla ilgili bilgi veren 3.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, toplam bin 24 personelin katıldığı uçuşlara, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan F-16, F4E 2020, F-5 2000, C-160, KC-135(Havadan yakın ikmal uçağı) ve AS-532'lerin katıldığını diğer ülkelerden ise F-16, EF-2000, Mirrage-2000 ve Awacs'ın katkı sağladığını söyledi.
Yapılan eğitimde gerçek harekat şartlarına benzetlmiş bir ortamda Karma Kuvvet Hava Harekatını çok uluslu olarak planlandığını böylece amaçlananın da "Alınan derslerle eğitim seviyesini yükseltmek, eğitim seviyesi ile imkan ve kabiliyetleri çok uluslu ortamda sergilemek olarak" açıkladı.

Anadolu Kartalı 2009/2 Eğitiminde Mavi ve Kahverengi ülke jenerikleri ile bir çatışma ortamı dahilinde uçuş yapan uçakların uluslararası ve NATO kriterlerine uygun eğitim verildiğini söyledi.

İsrail'in de 5 defa katıldığı eğitimlere katılan Türk pilotları sınırötesi operasyonlarda gösterdikleri başarıyı, Anadolu Kartalı 2009/2'de tekrarladılar. Gece görüş imkanlarının da test edildiği eğitim çalışmalarında Anadolu Kartalı Eğitim Komutanlığı'nda Türk Yıldızları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli filolarına dahil uçakları göz doldurdu. Anadolu Kartalı 2009/2 eğitimleri 8 Haziran 2009 tarihinde başlayan uçuşlar 19 Haziran 2009 tarihinde tamamlanacak. Eğitimlere 5 kez katılan İsrail uçaklarının Anadolu Kartalı 2009/3'e katılacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler