Nükleer enerjide erteleme olmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nükleer Enerji Santrali Yarışması için 24 Eylül 2008 olarak belirlenen son teklif tarihinde her hangi bir erteleme olmadığını belirtti. Güler, "Bu tarihte zarflar açılacak. Çünkü kaybedecek zamanımız yok" dedi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 09:43
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen Nükleer Enerji Santrali Yarışması Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Söz konusu yarışmada son tekliflerin alınma tarihi olan 24 Eylül 2008 tarihinin ertelenmeyeceğini ifade eden Bakan Güler, şunları söyledi: "24 Eylül 2008 saat 14.30'da zarfları açacağız. Süre uzatılmayacak. Daha önce açıkladığımız takvim neyse o uygulanacak. Çünkü bu konuda kaybedecek zamanımız yok. Nükleer santral, hem arz güvenliğimiz bakımından hem de küresel ısınmaya çözüm olabilecek uygulamalardan biri olarak çok önemli. Nükleer enerji ucuz, sürdürülebilir ve çevre dostu bir kaynaktır. Biz bu enerjiyi en yeni ve en modern teknolojisiyle ülkemize getireceğiz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler