Grevdeki gazeteciler Meclis'te

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, ATV ile Sabah gazetesi ve dergi grubunun bağlı olduğu Turkuvaz iş yerlerinde grevde olan gazetecilerle, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ı ziyaret etti.

Yayınlanma: 16.06.2009 - 16:26
Abone Ol google-news

TBMM'deki görüşmede konuşan İpekçi, grevin 124. gününde olduklarını belirterek, çeşitli hukuksuzluklara rağmen mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. İşveren aleyhinde açtıkları davaların işçilerin lehinde sonuçlandığına dikkati çeken Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, Turkuvaz Grubu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında aile bağının bulunduğunu ifade etti. Ercan İpekçi, siyasetçilerden, Başbakan Erdoğan'ın bu greve ilgisizliğinin sorgulanmasını, ilgilenmesinin sağlanmasını talep ettiklerini bildirdi. İpekçi, grevdeki işçinin iş aktinin feshedilmemesi gerekirken, greve başlayan işçilerin iş akitlerinin bir süre sonra sonlandırıldığını savundu.

Konuyla ilgilenmesi için Başbakan Erdoğan'a 2 kez mektup yazdıklarını ama cevap alamadıklarını dile getiren İpekçi, çalışanların mevcut yasalarla, örgütlenme haklarını sağlamalarının mümkün olmadığını kaydetti. İpekçi, Genel Kurulda yapacağı bir konuşmada üzerine giymesi temennisiyle, ''Grev Gözcüsü Türkiye Gazeteciler Sendikası'' yazılı yelek ile konuya ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyayı Uras'a verdi.
 

''Vicdan sahibi vekiller kulak versinler''

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da 15-16 Haziran işçi direnişinin yıldönümünde bu ziyaretin gerçekleşmesinin anlamlı olduğunu söyledi. TGS emektarlarıyla dayanışma içerisinde olduklarını dile getiren Uras, işsizliğin arttığı bir ortamda, sadece sendikalı oldukları ve hak talebinde bulundukları için insanların 124 gündür mağduriyet içerisinde olmalarının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Sendikalaşmanın önünde engel olarak duran ve 12 Eylül rejiminden kalan yasanın, öncelikle değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Uras, ''Umarım tekrar işinize dönersiniz. Basın özgürlüğünün yolu sendikalaşma özgürlüğünden geçiyor. Bir şey yapmanın en büyük düşmanı, bir şey yapıyormuş gibi gözükmektir. Hep bir şey yapıyormuş gibi, kamuoyu hep yasalar çıkacakmış gibi bir beklenti içerisine sokuldu. Umuyorum, sonbaharda çalışma yasamızla ilgili radikal değişiklikler yapılır. Sizin mücadelenizin de mutlaka sonuca varacağına inanıyorum. Yargı kararları bu açıdan önemli. Yeter ki sizin bu sesinize, soluğunuza, feryadınıza Meclis'teki vicdan sahibi bütün vekiller kulak versinler'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler