Alkol tüketimiyle dünyaya nâm saldı ama...

Alkol tüketimiyle dünyaya nâm salan Rusya'da her yıl 500 ila 700 bin kişinin alkol sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 09:42
Abone Ol google-news

Rus "Gazeta" gazetesinde yayımlanan haberde, Halk Meclisi tarafından yapılan araştırmanın, ülkede her yıl 4 kişiden birinin alkol kullanımına bağlı olarak hayatını kaybettiğini ortaya koyduğu kaydedildi.

Halk Meclisi'nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkanı Aleksandır Oçirov ve Yardımcısı Yevgeniy Yuriyev tarafından hazırlanan raporda, Rusya'da resmi kayıtlara göre 2,3 milyon alkol bağımlısı bulunduğu ancak bu rakamın gerçekte en az 5 milyon olduğu vurgulandı.

Rusya'nın saygın kamuoyu araştırmaları merkezi VTSİOM'un verilerine de yer verilen raporda, halkın yüzde 58'inin devletin alkolle mücadelesini desteklediğine dikkati çekildi.

"Levada Center" araştırma merkezinin yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre de halkın yüzde 28'i alkolün tamamen yasaklanmasını destekliyor.

Yuriyev yaptığı açıklamada, Rusya'da her yıl 500 ile 700 bin arasında kişinin alkolden hayatını kaybettiğini belirterek, bu ölümlerin 3'te 2'sine alkolün yol açtığı kaza ve şiddet olaylarının neden olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı da hazırladığı raporda, cinayetlerin yüzde 80'ninin, intihar olaylarının yüzde 40'ının alkolden kaynaklandığına işaret edilerek, trafik kazasına neden olan şoförlerin yüzde 60'ında alkol tespit edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı da alkol kullanma yaşının 17'den 14'e düştüğünü kaydederek, gençlerin yüzde 80'inin alkol kullandığını, bunların yüzde 40'ının her gün düzenli şekilde alkol tükettiğini bildirdi.

Halk Meclisi yetkilileri, alkol tüketimi yüzünden ülkenin milyarlarca dolar maddi kaybının olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerde alkol satışını Sağlık Bakanlığının denetlediğini ancak Rusya'da bunu alkol endüstrisi lobiciliğini yapan kişilerin kontrol ettiğini savundu.
Küresel ekonomik kriz şartlarında alkol tüketiminin daha da yükseleceğine dikkati çeken Halk Meclisi yetkilileri, doğru sosyal politikalarla alkol kullanımının bir an önce kontrol altına alınmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler