İzmir bombacılarına tatbikat yaptırıldı

İzmir'in Konak ilçesinde geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili sürdürülen operasyon kapsamında Diyarbakır'da yakalanan B.S'nin, terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarında bomba konusunda özel eğitim aldığı, İzmir'deki patlamanın planlayıcısı ve uygulayıcılarından olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 11:35
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da yakalanarak dün uçakla İzmir'e getirilen B.S'nin, terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Terör örgütünün Irak'taki kamplarında bomba konusunda özel eğitim gördüğü öne sürülen B.S'nin, İzmir'deki bağlantıları nedeniyle bu eylemi gerçekleştirmek için seçildiği, Diyarbakır'da buluştuğu Z.B. ile İzmir'e gelerek keşif yaptığı ve olayı planladığı ileri sürüldü.
Otomobile bombayı yerleştirdiği ve düzeneği kurduğu belirtilen B.S'nin, patlatma olayını da yine Z.B. ile birlikte ''Telsiz'' sistemiyle gerçekleştirdiği iddia edildi.
B.S'nin, İzmir'de yakalanan T.S'nin oğlu olduğu da belirtiliyor.

Bu arada, Polisin, Cumartesi günü Kadifekale semtinde yaptığı ev aramalarında, bir evde yaklaşık 5 kilogram patlayıcının bomba uzmanı köpekler tarafından bulunduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, ele geçen malzemenin, olayda kullanılan patlayıcının kalan kısmı olduğu ve başka bir eylemde kullanılmasının planlandığı ihtimali üzerinde duruyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen B.S. ile Z.B, sabaha karşı, patlamanın meydana geldiği Yağhaneler'deki Yeşillik Caddesi'ne götürüldü.
Soruşturmayı yürüten savcının da katıldığı, geniş güvenlik önlemleri altında yapılan tatbikatta, zanlılar B.S. ve Z.B'nin otomobili park ettikleri noktadan, bombanın patlatılması ve kaçışlarıyla ilgili detayları anlattıkları öğrenildi.

İzmir'in Konak ilçesinde, perşembe günü park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin geçtiği sırada patlatılması sonucu 3'ü asker 7'si polis, 16 kişi yaralanmıştı.
Olayla ilgili gerçekleştirilen operasyonlarda, B.S, Z.B, G.D, R.S, E.D. Diyarbakır'da, T.S, A.S, C.S. ve M.A. ise İzmir'de gözaltına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler