CHP'den soru önergesi

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, ''Askerliğe elverişli değildir'' şeklinde verilen raporlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. Okay, raporların, askeri arşivlerde bulunanlarla örtüşüp örtüşmediğinin açıklanmasını istedi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 12:31
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ''Askerliğe elverişli değildir'' raporlarının ''şüpheli'' olduğu yönünde bazı basın organlarında yer alan iddiaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle verdiği iki ayrı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği önergede, ''Askeri birimlerden kişisel verilerin siyasi iktidara yakın medyaya servis edilmesine ilişkin Genelkurmay Başkanlığınca herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?'' diye soran Okay, askeri birimlerdeki bilgi ve belgelerin korunması konusunda bir zafiyet olup olmadığının açıklanmasını istedi. Okay, ''Sayın Başbakan'ın oğlu Burak Erdoğan'a ilişkin 'askerliğe elverişsiz' raporu, konulan teşhis dahil hiçbir şekilde kamuoyuna yansımazken, YARSAV Başkanı'na ilişkin rapor, kim ya da kimler tarafından basına sızdırılmıştır? Bu durum insan haklarının herkes için aynı derecede korunması ilkesi ile bağdaşmakta mıdır? Haberlere ilişkin savcılıklarca işlem başlatılmış mıdır'' diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Okay, Bakan Gönül'e yönelttiği soru önergesinde de Eminağaoğlu'nun askerlik durumuna ilişkin bazı basın organlarında yer alan belgelerin, askeri arşivlerde bulunanlarla örtüşüp örtüşmediğinin açıklanmasını istedi. Askeri arşivlerde bir güvenlik sorunu yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek isteyen Okay, ''Sayın Eminağaoğlu'na 'askerliğe elverişli değildir' şeklinde verilen raporlar gerçeği yansıtmakta mıdır? Bu raporlar, askeri sağlık mevzuatına uygun mu? Bu raporlar üzerinde herhangi bir silinti, kazıntı ya da tahrifat var mı? Sayın Eminağaoğlu'na ilişkin raporun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda bir inceleme başlatılmış mıdır?'' sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler