Rus barış gücü askerleri Gürcistan'da

Rus barış gücü askerleri Gürcistan'ın Poti limanı çıkışında oluşturdukları kontrol noktasında limanı gözlemlemeye devam ediyor. Buradaki kontrol noktasında görev yapan 20 kadar barış gücü askeri bölgeden ne zaman ayrılacakları konusunda henüz talimat almadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Gürcistan'ın Senaki ve Abhazya sınırındaki Zugdidi kentine giden yol boyunca da Rus barış güçlerine ait üç kontrol noktası daha bulunuyor.

Zugdidi'de hayat normale döndü

Abhazya sınır kenti Zugdidi'de hayat normale dönerken, Gürcü polisinin kent merkezini tamamıyla denetim altına aldığı görülüyor.
Zugdidi sakinleri, iki gün öncesine kadar kentin içinde yüzlerce Rus askeri ve Rus tankı gördüklerini, ancak güvenliklerine dair sorun yaşamadıklarını söylediler.
Zugdidi çıkışındaki Enguri köprüsünün ise iki tarafında da Rus barış gücü askeri denetimini sürdürüyor. Köprüden sivil araç geçişlerine izin verilmezken yayaların geçişinde ise sorun bulunmuyor. Enguri köprüsünün 200 metre gerisinde de Gürcü polisi oluşturduğu kontrol noktasında bekliyor. Diğer taraftan bölgede BM gözlem misyonu da faaliyetlerini sürdürüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler