Hamaney'den 'Sükunet' Çağrısı

İran'da seçim sonrası çıkan gerginlik sürerken dini lider Ayetullah Ali Hamaney, Cuma hutbesinde halka "sükunet" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 19.06.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

İran'da seçim sonrası yaşanan gerginlik ve gösterilerden sonra bugün gözler Ahmedinejad'ı destekleyen dini lider Ayetullah Ali Hamaney'deydi.

Cuma namazında verdiği hutbede halka "sükunet" çağrısı yapan Hamaney, "Halkın sakin olmaya ihtiyacı var" diye konuştu.

Hamaney'in Tahran Üniversitesi'ndeki hutbesine katılımın yüksek olmasını sağlamak için özel otobüs seferleri konuldu.

Hamaney'in konuşmasından satır başları şöyle...

-Kuşku duyarsanız Allah'tan sükünet işareti bekleyin. Sadece sükünetle doğru kararlar verilir.

-10'uncu cumhurbaşkanlığı seçimi aslında büyük bir şovdu. Geçen haftaki seçimlerin etkisi 1979 İslam Cumhuriyeti'nin etkisinden bile fazlaydı.

-Devrim yolunda bütün kalpler heyecan ile doluydu. Bu genç nesil politik anlayışını açıkça gösterdi. Genç nesil 1979'daki ruhu hala taşıyor.

-Geçen seçimler siyasi bir depremde düşmanlarınız için. Tarihi bir andı. Sizin için büyük bir kutlamaydı. Seçim sonuçları İslam'i değerleri bağlılıklarını gösteriyor.

Bu seçim önümüze büyük bir fırsat sundu. Dini bir demokrasinin olabileceğini bu seçim bütün dünyaya gösterdi. Dini demokrasi insanların kalplerini birbirine daha yaklaştırıyor.

-Seçim gösterdi ki İran halkı kendine güveniyor ve bu ülkenin değerlerine bağlılar. Bu seçim sonuçları, İslam'i değerlere bağlılığın kanıtıdır.

-Düşmanlar halk arasında panik yaratmak istediler

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası reformcuların adayı Mir Hüseyin Musavi destekçilere sokak gösterilerine başlamıştı. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda ölenler de olmuştu. Seçimleri, Hamaney'in de destek verdiği Mahmud Ahmedinejad kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler