Yeşil Kundura'nın sahibi hayatını kaybetti

Denizde yüzerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil, yarın vasiyeti üzerine Ayvalık'ta defnedilecek. Yeşil, ayakkabı sektöründe Türkiye'de birçok ilke imza atmış isimlerdendi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 13:38
Abone Ol google-news

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeşil Kundura San. A.Ş'nin sahibi Mustafa Yeşil son yolculuğuna uğurlanıyor.
Yeşil için Ataköy Beşinci Kısım Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.
Cenaze törenine eşi Yücel Yeşil, oğlu Engin Yeşil ve kızı Emel Yeşil Küçükçolak ile yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı.
Yeşil'in cenazesi yarın ikindi namazından sonra Ayvalık kabristanlığına defnedilecek.
Ünlü işadamının  oğlu Engin Yeşil, babasının vasiyeti üzerine Ayvalık'a gömüleceğini söyledi.
Yeşil, babasının ölüm nedeniyle ilgili bir soru üzerine, "Kalp krizi... Adli tıp o şekilde belirledi. Babamızı çok acı bir şekilde kaybettik. Yüzerken kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Denizi çok seviyordu. Denizde vefat etti. Kendimizi o şekilde teselli ediyoruz" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Otopside boğulma denmiş" açıklaması üzerine Yeşil, "Önce kalp krizi geçirdiği kesin. Neticesinde, kalp krizi geçirdikten sonra ne olduğu belli değil. Tam raporu 1,5 ay sonra çıkacak. Kalp krizi, arkasından boğulma olabilir. Tam bilmiyoruz" dedi.
Mustafa Yeşil'in teknede neden tek başına kaldığına ilişkin bir soruya da Yeşil, "Tesadüf... Zaten kendisi denizcidir. Öyle etrafında fazla adam istemezdi. Onu da denizciliğin bir parçası olarak bilirdi" karşılığını verdi.
Babasının çok iyi bir insan olduğunu ve çok sevildiğini ifade eden Yeşil, babasının, dürüst, çalışkan insanlara destek olunmasını istediğini söyledi.

Engin Yeşil, sektörde 60. yılını kutlayan, Türkiye'de ''ilk'' iş ve güvenlik botunu üreten, Türk özel sektöründeki ''ilk'' askeri bot üretimini gerçekleştiren, Türkiye'de ''ilk'' ayakkabı ve bot ihracatını yapan, Türkiye'de ''ilk ayakkabı market'' zincirini kuran ve sektöründe daha birçok ilklere imza attığını hatırlattı.

Yeşil, ''Deniz tutkunu olan, sürekli tekneleriyle seyahat eden 40 yıllık denizci Mustafa Yeşil, Hakkın rahmetine yine çok sevdiği denizde kavuşmuştur. Ailesi ve Yeşil Kundura San. A.Ş. çalışanları olarak büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Bizler, her zaman bizlere bıraktığı değerli ilkelerle onun izinden yolumuza devam edeceğiz. Acımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler