'Emekliler nefes alamaz durumda'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, hükümetin, toplu görüşme süreci başlamadan memurlara ek zam vermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sezer konuyla ilgili olarak "Başbakan'ın demokrasiye ne kadar inandığını görülüyor. Sendikaları devre dışı bırakmak şık olmadı.'' dedi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 13:03
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, toplu görüşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda ''Ekonomisi batırılmış bir ülke haline geldik. İşsizlik dayanılmaz boyutlara ulaştı. Çiftçi ürününü 6 yıl önceki fiyatla satamıyor, maliyetleri ise o döneme göre üç kat arttı. Çalışanlar büyük alım gücü kaybına uğradı. Emekli nefes alamaz durumda'' dedi.

Sezer, Hükümetin toplu görüşme süreci başlamadan memurlara ek zam vererek sendikaları devre dışı bıraktığını savunarak şunları söyledi:
''Bu görüşmeler 6 yıldır hep hükümetin dayatmasıyla sonuçlandı. Hayali enflasyon oranlarına göre zam verildi. Öyleyse artık toplu görüşme değil toplu sözleşme sendikacılığı dönemini başlatmak gerekir. Bu, Başbakan'ın demokrasiye ne kadar inandığını gösteriyor. Sendikaları devre dışı bırakmak şık olmadı.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevreye duyarlı vatandaşları hedef aldığını savunan Sezer, ''Başbakan, gösteri yapan çevrecileri, duyarlılık gösteren çevre gönüllülerini hedef aldı, onlara saldırıyor. Onları işsiz, güçsüz, yapılan her şeyi engelleme girişiminde bulunan insanlar olarak gösteriyor'' dedi.
Zeki Sezer, yerel seçimler öncesi herhangi bir partiyle iş birliği konusunda net bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Sezer, ''Solu ömür boyu muhalefete mahkum etmeye hiçbirimizin hakkı yok. 1950'den bu yana sol sadece Ecevit ile iktidar olmuşsa bunu iyi düşünmeliyiz. CHP ile benzer hassasiyetleri olan iki ayrı partiyiz. Birleşmede herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu birleşme ne kadar başarılı oldu onu sorgulamalıyız. Bütün partiler bir tarafa AK Parti bir tarafa diye düşünmemek lazım. AK Parti'nin kapatılmaması, bize onları sandıkta yenme imkanı verdi'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine, Rahşan Ecevit'le küs olmadıklarını ifade eden Sezer, Rahşan Ecevit'in aktif siyaset yapmadığını, bundan dolayı seçim çalışmalarına katılmayacağını söyledi.
Zeki Sezer, daha sonra, partisine katılan 63 üyeye rozetlerini takarak, başarı diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler