Anadolu Medeniyetleri müzesi sahipsiz kaldı

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Genel Müdürü Hikmet Denizli bu sabah hayatını kaybetti. Denizli'nin cenazesi, Ankara'da toprağa verildi. Birçok tarihi projeye imza atan Denizli, aynı zamanda Ankara Üniversitesi'nde ders veriyordu.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 13:37
Abone Ol google-news

Kolon kanseri teşhisi ile iki gün önce kaldırıldığı Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören  Anadolu Medeniyetleri Müzesi Genel Müdürü Hikmet Denizli bu sabah hayatını kaybetti. Denizli'nin cenazesi, bugün Ankara'da toprağa verildi.
Cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Valisi Kemal Önal ile bakanlık bürokrat ve çalışanları da katıldı.

Portre:

1946 Sivas doğumlu olan Hikmet Denizli, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. 1974-1979 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Eski Eser Tescil Uzmanı, 1995 yılına kadar da Sivas Müzesi'nde araştırmacı ve 14 yıl müze müdürlüğü görevinde bulundu. 1995 yılında Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne Müdür Yardımcısı olarak atanan Denizli 2004 yılından beri müzeninin müdürü olarak görev yapıyordu. Ankara ve çevresinde gerçekleştirilen Roma Dönemi Kutsal Yol Çalışmaları, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Frig Vadisi Projesi ve Müze Çevresinin Genişletilmesi Projeleri'nin sahibi olan Denizli, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müze Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencilerine “Müzelerde Eğitim”, “Dünya Müzeleri ve Türk Müzeciliği” konularında ders veriyordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler