Öztürk'ün avukatı HSYK'ye şikayette bulundu

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Öztürk, avukatı aracılığıyla, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayette bulundu.

Yayınlanma: 19.06.2009 - 14:44
Abone Ol google-news

Ankara'da bugün HSYK'ye giden Serdar Öztürk'ün avukatı Demet Reçber'in, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder, Kasım İlimoğlu ve Nihat Taşkın hakkında ''görevi ihmal'' iddiasıyla şikayet dilekçesi sunduğu kaydedildi. Konuyla ilgili sorularını yanıtlayan avukat Reçber, bilmedikleri, görmedikleri ve kısıtlama kararı olan dosyadaki bir belgenin Taraf Gazetesinde manşet olması nedeniyle savcılar hakkında ''görevi ihmal'' suçundan şikayetçi olduklarını söyledi.

Öte yandan, Öztürk'ün avukatlarından Hasan Gürbüz'ün de Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, bazı emniyet görevlileri, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli haberini yapan Mehmet Baransu ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Adnan Demir hakkında, ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'' iddiasıyla kamu davası açılması talebinde bulunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler