Toptan, Mohamed Aziz Ben Achour 'u ağırladı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Mohamed Aziz Ben Achour ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toptan, kabulde yaptığı konuşmada, konuk heyeti TBMM'de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 14:09
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'tan Türkiye'ye son zamanlarda yapılan üst düzey ziyaretlerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar mükemmel olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Toptan, iki ülke arasında tarihi ve kültürel derinliği olan sıcak ilişkiler bulunduğunu belirtti.
Köksal Toptan, iki ülkenin çok büyük tarihi zenginliklere sahip olduğu, 1993 yılında Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde Tunus'a yaptığı ziyarette bu ülkedeki bazı tarihi eserleri görme imkanı bulduğunu söyledi. ''Zannediyorum ki, Sayın Bakan da bazı tarihi eserlerimizi görme imkanı bulacaktır'' diyen Toptan, ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler konusunda önerilerde bulundu.
Tunus Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Mohamed Aziz Ben Achour da ''Kardeş ülke Türkiye'ye ilk defa 1983 yılında geldiğini'' ifade ederek, o tarihten bugüne sağlanan ilerleme dolayısıyla Türk halkını kutladı. Konuk Bakan, Türkiye'nin daha ilerleyip gelişeceğine inandığını söyledi.
Kültür ve tarihi eserlerin korunması alanında desteğe ihtiyacı olduğunu belirten konuk Bakan, bu konuda Toptan'dan destek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler