'İktidar sahte belge düzenleyenlere arka çıkmasın'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, "Hakkında sahtecilik dosyaları bulunan iktidar, bir de sahte belge düzenleyenlere arka çıkarak, himaye ederek yeni suçlar işlememelidir" diyerek RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevden alınmasını istedi.

Yayınlanma: 20.06.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, "AKP iktidarı, 7 yılda oluşturduğu, kendi zengini, medyası, bürokrasisi, dernekleri, vakıfları, sendikaları, meslek odaları, hatta oluşturduğu kendi derin devleti ile ülkeyi idare edebileceğini, her istediğini yapabileceğini zannederek hareket etmekte ve ekonomiyi, sosyal yaşamı tahrip etmekte, siyaseti yozlaştırmaktadır" dedi.

Selvi açıklamalarına şöyle devam etti: "Şimdi ise mantar gibi ortaya çıkarılan/çıkmaya başlayan sahte belgelerden medet ummaya başlamıştır. Ancak medet umduğu belgelerin sahte olduğu ortaya çıktıkça hüsrana uğramakta mantık dışı, izan dışı davranışlarla kurumları, kuruluşları, sosyal grupları, medyayı, muhalefeti suçlayarak toplumun dikkatini dağıtmaya çalışmaktadır. Zahit Akman olayında, aylardır sürdürülen halkı yanıltma çabalarına ve Başbakan'ın kefil olarak korumasına rağmen belge sahteciliği yapıldığı net olarak ortaya çıkmıştır."

Birçok AKP milletvekili hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma, devleti zarara sokma ve dolandırıcılık gibi iddiaların bulunduğu dosyaların dokunulmazlıklar nedeniyle TBMM'de beklediğini kaydeden Selvi, şunları kaydetti:

"Pek çok iddia arasında Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere Başbakan ve AKP'nin bazı yöneticilerinden, milletvekillerine kadar birçok kişi hakkında resmi olarak 'Evrakta sahtecilik' iddiasının bulunması dikkat çekicidir.
TBMM'de bekleyen dosyaların arasında;

Başbakan R. T. Erdoğan: Hakkında AKP Sivas Milletvekili M. Açıkalın, İstanbul Milletvekili İ. N. Şahin ve Kırşehir Milletvekili M.Arslan'la birlikte resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik,

AKP İstanbul Milletvekili A. Aksu: Hakkında 'Özel evrakta sahtecilik',

AKP İstanbul Milletvekili İ. N. Şahin: Hakkında 'resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik',
AKP Şanlıurfa Milletvekili A. M. Yetkin: Hakkında 'Evrakta sahtekarlık ve kamu kurumunu dolandırmak',

Maliye Bakanı K. Unakıtan: Hakkında '213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet' (sahte fatura)

AKP Bursa Milletvekili M. E.Tutan ve AKP Giresun Milletvekili A.Temür: Haklarında 'Özel evrakta sahtecilik',

AKP Konya Milletvekili Ö. Öksüz: Hakkında 'dolandırıcılık, özel evrakta sahtecilik' iddiaları bulunmaktadır.

Hakkında sahtecilik dosyaları bulunan iktidar, bir de sahte belge düzenleyenlere arka çıkarak, himaye ederek yeni suçlar işlememelidir.

Biran önce Zahid Akman o önemli görevden alınmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler