"Sözler seçim yatırımı olarak mı kaldı?"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bir sözleşmeli öğretmene, "beyninizin gücü ile kadroya geçmenizi tavsiye ederiz" önerisi TBMM gündemine taşındı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yerel seçim öncesinde Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik'in sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini söylediği anımsatılarak; söz konusu sözler için "seçim yatırımı olarak mı kalmıştır?" denildi.

Yayınlanma: 21.06.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın AKİM aracılığıyla bir sözleşmeli öğretmene verdiği "KPSS'ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmenizi tavsiye ederiz. Çünkü yukarıda da belirtildiği üzere sınavsız kadroya geçişler kademeli ve belli sayıda olacaktır. İyi günler dileriz" şeklindeki yanıt TBMM gündemine taşındı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği sonu önergesinde "KPSS'ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmenizi tavsiye ederiz' açıklaması 200 bine yakın öğretmen açığının olduğu ülkemizde üniversite bitirmiş öğretmen olarak mezun olmuş gençlerimize verilebilecek bir cevap mıdır?" sorusunu yöneltti.

Yeler seçimler öncesinde bir önceki Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, bir TV programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini söylediğini anımsatan İnce, söz konusu "sözün"lerin seçim yatırımı olarak kalıp kalmadığının açıklanmasını istedi. İnce, ayrıca şu soruları yöneltti:
"Bakanlığın Sürekli Olarak kadrolu Öğretmen alımı yapması halinde sözleşmeli öğretmenlerde KPSS puan üstünlüğü ile kadroya geçebileceklerdir. Fakat bakanlık sözleşmeli öğretmen alımına devam etmektedir. Hem sözleşmelileri kadroya alacağım derken bir yandan da sözleşmeli öğretmen alımı yapılması bir çelişki değil midir? Sözleşmeli öğretmenlerin hepsinin hiçbir şarta bağlı olmadan kadroya geçirilmeleri için Bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon