'Kıbrıs sorununun bilinmedik bir yanı yok'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı basın yoluyla pazarlık yapmaması için defalarca uyardığını, pazarlık yerinin müzakere masası olduğunu söyledi. Talat, "Biz, pazarlık masasına oturduğumuzda, iyi bir pazarlık yapacağız. O yüzden şimdi 3 Eylül'ü bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 07:38
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı Türk Kamu Görevlileri Sendikası Lokali'nde Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Kıbrıs sorununa ilişkin  açıklamasında yeni bir sürecin başlayacağına işaret eden Talat,  "Bu süre bizim beklentimize göre çok uzun olmamalı. Çünkü Kıbrıs sorununun bilinmedik bir yanı yok. Bütün unsurları, uzlaşmazlık ve yakınlık noktaları bugüne dek çok incelendi" diye konuştu.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı basın yoluyla pazarlık yapmaması için defalarca uyardığını ve pazarlık yerinin müzakere masası olduğunu vurgulayan Talat, şunları söyledi:

"Bunu belki yavaş yavaş onlara da anlatırız. Anlatamazsak, bu iş olumsuza gider ve sonuçta tıkanıklık olursa, o zaman günah bizden gider. Biz, sonsuza kadar hep en üstün esnekliği göstermek durumunda değiliz. Biz iyiniyetli olacağız, esneklik göstereceğiz ama aynısının karşıdan da gelmesini bekleyeceğiz. Onun için pazarlık masasına oturuncaya kadar pazarlık yapmıyoruz. O masaya oturduğumuzda, iyi bir pazarlık yapacağız. O yüzden şimdi 3 Eylül'ü bekliyoruz."

Kıbrıs sorununu çözmek için istek, siyasal irade ve iyiniyet gerektiğine işaret eden Talat, "Şeytan ayrıntıda gizli olsa da bizce mesele birkaç ay içinde çözülebilir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler