ABD'de Başkanlık seçimine doğru

Demokrat Parti'nin başkan adaylığını perşembe günü resmen alması beklenen Barack Obama'nın eşi Michelle, Denver'daki parti kongresinin açılışında, yeterince yurtsever olmadıkları yönündeki iddialara cevap verecek nitelikte bir konuşma yaparak, ''Ben bu ülkeyi seviyorum'' dedi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 07:40
Abone Ol google-news

Dört gün sürecek Demokrat Parti ulusal kongresinin ilk gününde ana konuşmacı olan Michelle Obama, eşinin 4 Kasım'daki başkanlık seçimini kazanması durumunda, ABD'nin ilk siyah 'first lady'si'' olacak.
Cumhuriyetçi Partililer, bu yılın başında Michelle Obama'nın bir konuşmasında, ''ilk defa ülkemle hakikaten gurur duydum'' yönündeki sözlerini hedef alarak, Obama ailesini yeterince yurtsever olmamakla suçlamıştı.
Halk arasında dolaşan elektronik posta mesajları ve videolarda Obama, siyah kültürünü yücelten bir kilisedeki törene katıldığı, ceketine Amerikan bayrağı rozeti takmadığı, ulusal marş söylenirken elini kalbinin üstüne koymadığı gibi gerekçelerle eleştiriliyor. Ayrıca Obama'nın, ''gizli Müslüman'' olduğu iddiaları bulunuyor.

Michelle Obama'nın temel mesajı, bu iddialara cevap niteliğindeydi ve Obama, ''Ben ve kocam, Amerika'nın temel değerleri ve inançlarını oluşturan daha iyi bir gelecek rüyasına inancını paylaşıyoruz'' dedi.

Hillary Clinton'a pas

Obama ayrıca, kocasının parti içindeki en büyük rakibi olan Hillary Clinton için de övgü dolu sözler sarf etti. Michelle Obama, ''Hillary Rodham Clinton, cam tavanda 18 milyon çatlak açılmasını sağladı'' dedi. ''Cam tavan'' kavramı, ABD'de kadınların toplum içinde sadece belli bir noktaya kadar yükselmesine izin verilmesini, o noktadan sonra gözle görülmesi zor, adı konulmamış engelleri temsil ediyor. Clinton, Demokrat Parti'nin ön seçimlerinde 18 milyon oy almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler