Trafiğe bisikletli çözüm

ABD'de, Washington şehir yönetimi, her geçen gün artan petrol fiyatları ve trafikten bunalan vatandaşlar için kiralık bisiklet dönemini başlattı. Evden işe ya da okula gitmek için saatlerce trafik ile boğuşan kişilere yönelik hazırlanan programla, sisteme abone olan kullanıcılar, şehir merkezindeki işlerini halledebilmek için bisiklet kiralayabiliyorlar.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 08:02
Abone Ol google-news

Trafiğe çözüm olarak bulunan yöntemle petrol kullanımınında azaltılması hedefleniyor. Daha çok öğrenci ve çalışanlara yönelik planlanan projede bisikletler kiralanarak kullanılıyor.

Bisiklet kiralamak isteyen kişiler, kredi kartı ile yıllık 40 dolar karşılığı sisteme abone oluyor ve kendisine bir kart veriliyor. Bu kartla şehrin 10 noktasındaki özel park yerinde kilitli olarak bekletilen, ilk etapta 120 bisikletten birinin kilidini açan kullanıcı, bisikleti aldıktan sonra 24 saat içerisinde aynı yere getirerek diğer bisikletlere kitliyor. Eğer kullanıcı 24 saat içerisinde bisikleti yerine getirmezse 550 Dolar ücret ödemek zorunda kalıyor.

Kullanıcılar, RFID (Radyo frekanslı kimliklendirme) sistemine sahip kiralama noktaları ile aynı sisteme sahip bisikletler sayesinde, hangi istasyonda kaç adet kiralanabilir bisiklet olduğunu online olarak takip edebiliyorlar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler