Memurların zam taleplerinin maliyeti

Hükümetle memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeler kapsamında kurulan mali ve sosyal haklar komisyonu tarafından hazırlanan raporda, Kamu İşveren Kurulunun kamu çalışanlarına yapılması istenen zam ve iyileştirmelere ilişkin maliyet çalışmasına yer verildi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 08:30
Abone Ol google-news

Hükümetle memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeler kapsamında kurulan komisyon çalışmalarında ücrete ilişkin konular, ilave ödemeler, sosyal haklar ve yardımlar ile diğer talepler ele alındı.

Rapora göre, Türkiye Kamu-Sen bir kamu çalışanı için açlık sınırını Temmuz ayında 1012, asgari geçim sınırını ise 1323 YTL olarak belirledi. Memur-Sen ise bir kamu çalışanı için açlık sınırını 821, yoksulluk sınırını 1928 YTL olarak tespit etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise Dünya Bankası tarafından benimsenen metodolojiye dayanarak yapılan çalışmada, 4 kişilik bir ailenin 2008 yılı tahmini değerlere göre açlık sınırını 255, yoksulluk sınırını 660 YTL hesapladı.

Komisyondaki Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsilcileri, TÜİK'in ortaya koyduğu istatistiki sonuçların "kamu çalışanları için bir gösterge niteliği taşımadığını" belirtti.

Kamu İşveren Kurulu, Türkiye Kamu-Sen'in taleplerinin toplam maliyetini 14 milyar 288 milyon, Memur-Sen'in taleplerinin toplam maliyetini ise 23 milyar 136 milyon YTL olarak hesapladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler