Dünyayı 3 yılda dolaşan tekne Foça'da

Dünyayı 3 yılda dolaşan küçük Türk teknesi, Kuşadası Setur Marina'ya demirledi. Hiçbir elektronik alet bulunmayan tekne, 7 metre 95 santim boyunda.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 06:52
Abone Ol google-news

İzmir'in Foça ilçesinden 1 Temmuz 2006 günü denize açılan Özkan Gülkaynak, ''Kayıtsız III'' adlı teknesini, dünya turundan döndüğü Türk kıyılarında, Kuşadası Setur Marina'ya demirledi.
Kuşadası Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş ile bir grup tarafından çiçeklerle karşılanan Gülkaynak, Foça'ya ulaşarak dünya turunu tamamlamanın sevincini yaşayacağını söyledi.

Özkan Gülkaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, içinde hiçbir elektronik alet bulunmayan 7 metre 95 santim boyundaki tekne ile yaptığı dünya turunun, denizciliğe meraklı gençlere bir mesaj taşıdığını söyledi.

Bir nakliye firmasının bölge müdürü olarak çalışırken, ani bir kararla dünya turuna çıkan Kaptan Özkan Gülkaynak, şöyle devam etti:
''Amacım hiçbir elektronik alet kullanmadan dünya turuna çıkılabileceğini göstermekti, başardım. Dünya denizlerini son derece sıra dışı dizayn edilmiş küçük, ahşap ve romantik görünümlü bir tekne ile dolaştım. Tur sırasında sekstant, pusula gibi geleneksel aygıtlardan başka hiçbir alet kullanmadım. Özgün denizcilik yöntemlerini izledim. Gezide yaşadıklarımı, kitap konusu yapacağım. Kitapla özellikle genç nesilleri olumlu yönde etkileyerek, onların denizlerimizi koruyup kollayan denizciler olarak yetişmesine yardımcı olmak istiyorum. Kitabımda aynı zamanda birçok denizcilik yöntemini pratik uygulamalarla, okuyucuyu sıkmadan anlatıp, onlarda denizcilik sevgisi uyandırmaya çalışacağım. Türkiye'nin böyle bir kitaba gerçekten ihtiyacı var. Denize ilgi duyan insanlar hem macera hem gezi hem de bilgi unsurları taşıyan böyle bir kitabın eksiliğini hissetmektedirler. Bu, benim Türk amatör denizciliğine manevi bir hediyem olacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler