Küresel ısınma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocoğlu, kente 12 arıtma tesisi birden yaptıklarını, 2009 yazından itibaren Gediz nehri ve havzasıyla Küçük Menderes'e İzmir'den evsel atık gitmeyeceğini belirtti.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

77. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen ''Küresel ısınma ve iklim değişikliği'' konulu panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, bireylerin yanı sıra sanayi kuruluşlarının da çevreyi koruma bilincine sahip olmaları gerektiğini, İzmir metropol alan sınırları içinde 2009 yılı yazına kadar arıtmasız yer kalmayacağını belirtti.

Göreve geldiklerinden bu yana çevrenin, temiz hava ve suyun öneminin bilincinde olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, hayata geçirecekleri toplam 12 arıtma tesisiyle İzmir metropol alan sınırları içinde arıtmasız ilçe, belde ve büyük köy kalmayacağını ifade eden Kocaoğlu, ''Çok küçük köylerde kanalizasyon sistemi ve ana fosseptik kuyuları yapıp bunları arıtmalara bağlayacağız. İzmir kenti olarak 2009 yazından itibaren Gediz nehri ve havzasıyla Küçük Menderes'i evsel atık yönünden kirletmiyor olacağız'' dedi.
İzmir'de bir takım engellerin olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, organize sanayi kuruluşlarının çoğunun arıtmasının bulunmadığına işaret etti.

Ne başkanlar gördük

Milletvekili olduğu dönemde Meclis Çevre Komisyonu Başkanlığı yapan sinema oyuncusu Ediz Hun ise, İzmir'i 1960'lı yıllardan bu yana ziyaret ettiğini belirterek, kenti her gelişinde daha gelişmiş bulduğunu belitti.
İzmir'in, ''Ülkenin çağdaşlığa ilk adım atan ve devam ettiren bir pırlanta'' olduğunu söyleyen Ediz Hun, Kocaoğlu'na çevreye duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Radyo Programcısı Ömer Madra'nın oturum başkanlığında ''Yaşam yok mu olacak? Küresel Isınmanın Çevre ve Sağlığa Etkileri'' başlıklı panel gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler