"Hekimlerin hakları elinden alındı"

İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, özel muayenehane ve polikliniklerden hizmet alımını durduran Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) uygulamayı yeniden başlatması için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Yayınlanma: 23.06.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan İstanbul Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Hasan Oğan, ''1980 yılından bu yana uygulanan sağlıkta özelleştirme politikalarının son 6 yılda dağlıkta dönüşüm programıyla hız kazandığını'' söyledi.

Devletin kamusal hizmetten çekilerek yerini özel sektöre bıraktığını kaydeden Oğan, bunların gerçekleşmesi sırasında toplumun gereksinimlerinin göz ardı edildiğini ve hekimlerin haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Oğan, sağlıkta dönüşüm programları kapsamında ilk olarak aile hekimliği uygulamasının çıkarılarak sağlık ocaklarının kapatıldığını kaydetti.

SGK'nin 16 Haziran'da hekimlerin mesleklerini serbest olarak sürdürdükleri poliklinik ve muayenehanelerden hizmet alımını durdurduğunu belirten Oğan, ''Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde muayenehanelere karşı ısrarla sürdürülen yok sayma anlayışı mesleği bağımsız olarak icra etmek isteyen hekimlerin haklarını fiilen gasp etmektedir. Bunun sonucunda hekimleri bağımlı, ücretli olarak çalışma zorunluluğu ile karşı karşıya bırakmaktadır'' diye konuştu.

Grup, SGK'nin yeniden muayenehanelerden hizmet alımı yapması için hazırladıkları dilekçeleri yetkililere teslim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler