DTP randevu talebini geri çekiyor

DTP 28 Nisan'dan bu yana Başbakan Erdoğan'dan beklediği randevu talebini geri çekme kararı aldı. Randevu talebinin geri çekilmesi kararı DTP'nin MYK toplantısında alındı.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 18:14
Abone Ol google-news

DTP MYK toplantısında, yaklaşık 2 aydır beklenen randevu talebinin iptal edilmesi ele alındı. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'da yapılan Demokratik Toplum Kongresi'nde de 'geri çekilmesi yönünde' tavsiye kararı alınan randevunun iptal edilmesi kararı alındı. Kararla ilgili yarın DTP'den bir açıklama yapılması bekleniyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 28 Nisan'da partisinin Meclis grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı 'tarihi diyalog' çağrısı ile randevu talebinde bulunacaklarını açıklamış ve hemen ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki özel kalemine randevu talebi iletilmişti. Başbakan Erdoğan ise katıldığı bir televizyon programında, bu talebin ve çağrının ardından randevu talebine olumlu yanıt vermeyi düşündüğünü ancak 10 tane askerin şehit olduğunu belirterek, "Bunun için bunlar hiç bir zaman PKK'ye terör örgütü demediler. Ardından bir müddet daha geçti. Ardından 6 şehit daha oldu. Böyle bir imkan olmadı ki. Meclis'te de bir mensubu geldi. 'Tayyip'i ipte salladırmak gerekir' diye tabir kullandılar" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler