Noel Baba Müzesi'nde kazı

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde (Saint Nicolaus Kilisesi) 2008 yılı kazıları başladı. Bu yılki kazılarda restorasyon ve sağlamlaştırma çalışmalarına öncelik verilecek. Kazıya Ankara, Hacettepe, Çanakkale 18 Mart, Kayseri Erciyes ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden yedi bilim adamı, 10 öğrenci ve dokuz işçi katılıyor.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Ötüken'in başkanlık yaptığı kazıların bu yılki bölümünde, kilisesinin batı bölümünde ve iç mekanda çalışma yapılacak.
Kazı Başkanı Ötüken, bu yılki kazılarda geçen yıllardan farklı olarak daha çok korumayla ilgili çalışmaları öne aldıklarını, duvar resimlerinin korunması, yapıların yıkılmaması için sağlamlaştırma ve yapı koruma, temizlik çalışmaları yapılacağını bildirdi.
 

Bu çalışmaları 2009 yılında bitireceklerini anlatan Ötüken, 2010'da İstanbul'a gelecek konukların, Demre Noel Baba Müzesi'ni de görmeleri için çabaladıklarını ifade etti.
Türkiye'de en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen Noel Baba Müzesi'nde kazılar 20 yıldır devam ediyor. Noel Baba Müzesi'ni 2008 yılının yedi aylık bölümünde 268 bin kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlenden 726 bin 581 YTL gelir elde edildi. Kazılar, Eylül ayı ortasına kadar devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler