Yurttan kısa kısa

İzmir'de, Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 47 yaşındaki Cemalettin Demir, kızından yapılan nakille sağlığına kavuştu. Sinop'un Türkeli ilçesinde ise ot biçerken yıldırım isabet eden 2 kişiden biri öldü, diğeri yaralandı. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 25.06.2009 - 07:51
Abone Ol google-news


Aynı aileden 6 kişi mantardan zehirlendi

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen aynı aileden 6 kişi tedavi altına alındı. Yüncüler köyünde, ormanlık araziden topladıkları mantarları yiyen aynı aileden Ali (62), Zeliha (64), Fatma (26), Yücel (45), Büşra (3) ve Ali Kütük (5), bir süre sonra fenalaştı. Yakınları tarafından Yusufeli Devlet Hastanesine kaldırılan aile fertlerinden durumu ağır olan Yücel, Fatma, Büşra ve Ali Kütük, Erzurum Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar, Kütük ailesi üyelerinin yedikleri mantarlardan zehirlendiğini kaydetti.

 

Elektrik kapımına kapılan işçi öldü

Osmaniye'de, elektrik akımına kapılan genç inşaat işçisi öldü. Merkeze bağlı Dereobası köyünde, Reşat Polat (23), Hüseyin Ş.'nin evinin çatısına çinko sacı döşemek için kullandığı matkabın, çatının altından geçen elektrik kablosuna temas etti. Elektrik akımına kapılan ve çatıdan düşen Polat, ağır yaralandı. Polat, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

 

Ot yiyen 3 çocuk zehirlendi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Bayıraltı Köyü'nde yabani ot yiyen Fırat (8), Songül (6) ve Oktay (4) Budak kardeşler rahatsızlandı. Babaları tarafından önce Taşlıçay Devlet Hastanesi'ne götürülen çocuklar burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Baba Abdülbaki Budak, "Çocuklar yabani ot yedikleri için hastalandılar. Yüksek ateş, mide bulantısı nedeniyle onları hastaneye götürdüm. Doktorlar vakit geçirmeden geldiğimiz için çocukların yaşamlarının kurtulduğunu söylediler" dedi.

 

Ankaray'da şüpheli paket

Ankaray'ın Demirtepe istasyonuna bırakılan şüpheli iki valiz fünyeyle patlatıldı. Ankaray'ın Demirtepe istasyonunun güvenlik ekipleri, AŞTİ istikametinde sahipsiz iki valiz fark ederek, bomba şüphesiyle durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, istasyona girişleri kapatarak, çevre güvenliğini sağladı. Bomba imha ekiplerinin, inceledikten sonra fünyeyle patlattıkları valizlerden giyim eşyaları çıktı.

 

Cezaevinden izinli çıktı, hırsızlıktan yakalandı

Bursa'da, hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden izinli çıkan kişi, hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Çekirge Mahallesi'nde bir evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine söz konusu adrese giden ekipler, kendilerinden kaçan 2 kişiyi kovalamaya başladı.

Kovalamaca sırasında bir apartmanın havuzuna düşen Engin A. (24) yakalanırken, diğer zanlı kaçtı. Gözaltına alınan Engin A'nın, ''Hırsızlık'' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı ve Eskişehir Açık Cezaevi'nden ''Mazeret izni''yle çıkarak Bursa'daki ailesinin yanına geldiği öğrenildi. Zanlı, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

 

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu

Kayseri'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 kilo 406 gram toz esrar ile 189 adet Captagon hap ele geçirildi. Polis ekipleri Eski Sanayi Mahallesi'nde bir evde yaptıkları aramada, 6 kilo 406 gram toz esrar ile 189 adet Captagon hap buldu. ''Uyuşturucu madde ticareti ve nakli yaptıkları'' iddiasıyla gözaltına alınan H.G, T.P, M.A.Ö. ve Y.K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Eskişehir'de nişanlısını öldürmeye çalıştığı iddiası

Eskişehir'de ayrıldığı nişanlısını evinde boğarak öldürmeye çalıştığı iddia edilen kişi, tabancayla intihara teşebbüs ettiği sırada ihbar üzerine olay yerine gelen komiserin ikna etmesi sonucu teslim oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Banu B. (26), bir grup arkadaşıyla Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir bara eğlenmeye gitti.

Arkadaşlarıyla oturan Banu B, bu sırada bara gelen eski nişanlısı Ali Servet D. (37) ile karşılaştı. Ali Servet D, Banu B. ile burada tartıştı. Banu B, evine gitti. Ali Servet D, sabah saatlerinde Büyükdere Mahallesi Sarımeşe Sokak'taki bir apartmanın 1. katında yaşayan Banu B'nin evinin önüne gelip balkondan tırmanarak içeriye girdi.

Gürültüye uyanan Banu B. ile Ali Servet D. arasında yine tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Servet D, eski nişanlısı Banu B'yi elleriyle boğmaya çalıştı. Bu sırada fenalaşan Banu B, baygınlık geçirdi. Boğuşma seslerini duyan komşuların haber verdiği polis ekipleri eve geldi.

Kapıyı açmayan ve başına dayadığı tabancayla pencereden seslendiği polislere intihar edeceğini söyleyen Ali Servet D, emniyet güçlerince ikna edilmeye çalışıldı. Ali Servet D, içeri girmesine izin verdiği Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Büro Amirliğinde görevli komiserin ikna etmesi sonucu intihar girişiminden vazgeçip tabancasıyla teslim oldu.

Öte yandan, boğularak öldürülmeye çalışılan Banu B, olay yerinde 112 Acil Servis ekiplerinin 30 dakika süren müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Banu B'nin hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi.
Zanlı Ali Servet D'nin gözaltına alındığı belirtildi.

 

İzmir'de cinayet

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 1 kişi tabancayla vurularak öldürüldü. Özkanlar semtindeki olayda Yavuz Ateş (53), henüz belirlenemeyen bir nedenle Z.D. (33) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ateş, göğsüne isabet eden 2 mermiyle yaralandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ateş kurtarılamadı. Polis ekipleri, zanlı Z.D.'yi, olayda kullandığı öne sürülen tabanca ve 4 mermiyle yakaladı. Zanlı, gözaltına alınırken cinayetin nedeninin araştırıldığı öğrenildi.

 

Sinop'ta yıldırım can aldı

Sinop'un Türkeli ilçesinde ot biçerken yıldırım isabet eden 2 kişiden biri öldü, diğeri yaralandı. Direkli köyünde ot biçen Nurten Demir (29) ile Şengül Şentürk'ün (35) bulunduğu alana yıldırım isabet etti. Olayda Nurten Demir öldü, Şengül Şentürk ise yaralandı. Şentürk, kaldırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

Babasına şifa oldu

İzmir'de, Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 47 yaşındaki Cemalettin Demir, kızından yapılan nakille sağlığına kavuştu. Ege Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 sene önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 25 yıllık evli ve 2 çocuk babası emekli polis memuru Cemalettin Demir için organ nakline karar verildi. Doku uyum testinin ardından Demir'in kızı Özlem Demir'den (24) alınan karaciğer dokusu, Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Prof. Dr. Ahmet Çoker başkanlığındaki ekip tarafından babasına nakledildi. Baba ve kızının genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Eskişehir'de zehirlenme vakası

Eskişehir'de bir fabrikada yemekten zehirlenen 60 işçi tedavi altına alındı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalışan işçiler, akşam yemeğinde çorba, tavuk ve pilav yedi. Vardiya bitiminde evlerine giden işçilerden 37'si baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Yunusemre Devlet Hastanesine, 23'ü Eskişehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tetkikler sonucu, işçilerin yemekten zehirlendiği belirlendi. Tedavisi tamamlanan işçilerin evlerine gönderilmeye başlandığı, 7 işçinin ise Yunusemre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

 

Sinop'ta rüşvet iddiası

Sinop'ta, İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürünün de aralarında bulunduğu 12 kişi ''rüşvet'' iddiasıyla gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı işlemlerle ilgili rüşvet alındığı iddiasıyla operasyon başlattı. Operasyonda, aralarında İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü S.K. ile bazı dolmuş sahipleri ve otopark işletmecilerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler