Ergenekon'da bir tahliye daha

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve dün İstanbul'da açık kalp ameliyatı geçiren Uludağ Üniversitesi eski rektörü aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında tahliye kararı çıkartıldı.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün by-pass ameliyatı olan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın avukatı, İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek, müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini istedi.

Bu istemi değerlendiren mahkeme, Yurtkuran'ın tahliyesini kararlaştırdı. Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran, tahliye kararına çok sevindiğini belirtti.

Tutuklu olması nedeniye hastanede eşinin başında bekleyen askerlerin artık olmadığını ifade eden Yurtkuran, ''Amaliyat sonrası enfeksiyon kapma riski vardı. Bizim için bu çok iyi oldu. Bundan sonra eşimin sağlığıyla ilgineceğiz'' dedi.

Ameliyatın ardından hastanenin yoğun bakın servisine alınan Yurtkuran'ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasının 12'nci dalgasında geçen 13 Nisan'da Bursa'da gözaltına alınan Prof. Dr. Yurtkuran, 17 Nisan'da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

"Tahliye kararını gece öğrendi"

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve dün by-pass ameliyatı geçiren eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran, tahliye kararını gece öğrenen eşinin çok mutlu olduğunu söyledi.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün by-pass ameliyatı olan ve gece tahliye edilen Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran, eşinin durumu hakkında hastane bahçesinde basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Merih Yurtkuran, ''Ameliyattan sonra 2-3 ay steril koşullarda kalması gerekiyordu. Tabii ki bu tutukluyken mümkün değildi. Şu anda uyanık, sağlık durumu iyi. Büyük bir olasılıkla bir komplikasyon gelişmezse erken odamıza çıkaracaklar. Tabii o aylardır gökyüzünü görmediği için 'gök yüzünü göreceğim bir oda olsun' demişti. Onu dikkate alacaklar'' diye konuştu.

Yurtkuran, hastaneye geldiklerinde ilk gece eşini mahkum koğuşunda tuttuklarını ifade ederek, ''Kolay bir şey değil, girerken çıkarken üstünüz aranıyor imza atıyorsunuz. Enfeksiyon riski yüksek. O yüzden en azından sağlığı açısından böyle bir karar alınması çok iyi oldu. Çok mutluyum. 'Türk hukuk sistemine güvenim sonsuz' demiştim, o da gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte de bu güven içinde devam edeceğiz'' dedi.

Gece yarısı kapıda bekleyen jandarmaların ayrıldığını söyleyen Merih Yurtkuran, şunları kaydetti:
''Tahliye kararını gece öğrendi. Prosedür gereği tebligat mahkumun kendisine yapılıyor. Kendisi ile görüştüm, çok mutlu olduğunu ve gökyüzünü görebileceğini söyledi. Silivri'de bıraktığı kimliği de beraberinde geldi. Artık bundan sonra tutuksuz yargılanacak. Yani yaşarken yargılanacak. Bu çok önemli. Yaşarken yaşam hakkı alıyor en iyi şekilde... Tabii ki bir de yaşarken beraat ettiğini görecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler