'AKP, Türkiye'nin gündemine dönsün'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de siyaset alacakaranlık dönemine girdi. AKP Hükümeti'ne tavsiyemiz, Türkiye'yi sanal AB gündemi ile oyalamayı ve yeni anayasa tartışmalarıyla gündem saptırmayı bırakıp çok ağır sorunlar altında ezilen Türk milletinin sıkıntılarına çare bulması ve Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesidir" dedi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 12:14
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan'ı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "AKP'nin her dayatmayı peşinen kabul etmeye amade teslimiyetçi tutumu ve AB'nin Türkiye'yi eşit haklara sahip bir üye olarak kabul etmek konusundaki isteksizliği nedeniyle bu sanal sürecin çıkacağı adresin bir çıkmaz sokak olduğu ortadadır" diye konuştu.

Necmettin Erbakan'ın affını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yetkisini kullanmış olması ve Türk siyasetinde ayrı bir yeri, uzun bir hizmeti ve Başbakanlık gibi bir görevi bulunan şahsiyetin sağlık sebebiyle affa uğramış olması, bize göre erdemli bir davranıştır" dedi.

Bahçeli, "Sizce Şaban Dişli istifa etmeli midir?" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Önce AKP inceleme yapacağını ifade ediyor. Yapmış olacağı incelemede Şaban Dişli'nin herhangi bir yolsuzluğa karışmadığı kanaatine varırlarsa o zaman muhalefet olarak üzerinde durduğumuz konular daha da derinleşerek devam eder ama siyasi ahlak yönünden böyle küçük bir bulgu da olsa gereğini öncelikle Şaban Dişli'nin, sonra AKP yönetiminin, sonra da sayın Başbakan'ın yapması lazım."

Bahçeli, "Türkiye'de siyasetin alacakaranlık dönemine girdiğini" belirterek, bundan kurtulması için 9 öneri sıraladı. Bahçeli'nin önerileri arasında; Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini düzenleyen ve parti kapatmaları düzenleyen Anayasa değişiklikleri de yer aldı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin AKP’ye verdiği cezanın "sıradan bir ihtar değil, mahkumiyet cezası" olduğunu belirterek, bunun "vahim bir durum" olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Gül'ün bir yıllık görev süresinde performansını nasıl buluyorsunuz? Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olabildi mi?" sorusu üzerine Bahçeli, "Buna cevap vermek için henüz erkendir. Fakat hareketli olduğu görülüyor. Sayın Başbakan gibi sayın Cumhurbaşkanımız da seyahati seviyor" yanıtını verdi. 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler