Hamileyken terk edildi

Güneydoğu'dan 'daha iyi iş imkanı' umuduyla Adana'ya gelen, ancak eşi tarafından terk edildikten sonra biri 4 günlük 4 çocuğuyla çadırda yaşam mücadelesi veren kadına, komşuları ve yardım kuruluşları sahip çıktı.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 12:46
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'dan 5 yıl önce kocası İbrahim A. (30) ile Adana'ya gelen Zeliha A. (28), zor şartlar altında çocukları Filiz (3), Fatma (4) ve Mustafa'yı (5) büyütmeye çalıştı. Eşinin gündelik işlerde çalışarak kazandığı yevmiyeyle ihtiyaçları karşılamaya çabalayan Zeliha A, zor şartlarda da olsa geçinmeye çalışıyordu.

Genç kadın, yeniden hamile kalınca masrafın artacağını ifade eden İbrahim A, daha iyi olanaklar elde edeceğini düşünerek iş bulabilmek için İstanbul'a gitmeye karar verdiğini söyledi. Zeliha A, iki aylık hamileyken evden ayrılan kocasından bir daha haber alamadı.
Önce kirada oturdukları evden çıkartılan genç kadın, daha sonra karnındaki bebek ve 3 çocuğuyla çadırda yaşamaya başladı. Merkez Yüreğir ilçesinde hamileliğinin son günlerine kadar tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışan Zeliha A, 4 gün önce Kudret adını verdiği oğlunu dünyaya getirdi.

Son 15 gündür hamileliği nedeniyle çalışamayan genç kadın ve çocukları, komşulardan gelen yemeklerle karınlarını doyurmaya çalıştı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yeni doğan bebeğine bile bakmakta güçlük çeken kadına yardım kuruluşları el uzattı. Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği tarafından Zeliha A'nın yaşadığı çadıra gıda ve giysi yardımı yapıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler