Suriye'den ABD'ye 'silahlanma' yanıtı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Suriye'deki silahlanma olasılığı hakkındaki endişelerini dile getirmesine tepki gösterdi. El Muallim, Rice'ın "kendi çıkarlarını gözetmesi gerektiğini, Suriye ile alıp vereceği bir şeyi olmadığını" söyledi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ülkesinin silahlanma olasılığı hakkında ABD'nin endişe dile getirmesine karşı çıktı.
Kıbrıs Rum kesimine iki günlük resmi ziyarette bulunan El Muallim, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dün bu yönde yaptığı açıklamaya değindi.
Rice'ın, Suriye'nin İsrail ile dolaylı barış görüşmeleri yaptığı bir dönemde Rusya'nın Suriye'ye büyük çaplı yeni silah satışı konusunda bölgenin endişeli olması gerektiği yönündeki açıklamasını değerlendiren El Muallim, Rice'ın "kendi çıkarlarını gözetmesi gerektiğini, Suriye ile alıp vereceği bir şeyi olmadığını" söyledi.
Suriye Dışişleri Bakanının Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kipriyanu ile "çift taraflı siyasi istişare" için bir anlayış memorandumu ile diplomatlara vize uygulamasına son veren bir anlaşma imzalayacağı belirtildi.
Kıbrıs Rum kesimi, Suriye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında geçen yıl feribot seferlerinin başlatılmasından rahatsızlık duymuş, bu durum taraflar arasında gerginliğe yol açmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler