BM: 90 sivil öldü

Afganistan'da geçen hafta koalisyon güçlerinin düzenlediği saldırıda 90 sivilin öldüğü iddiası, BM tarafından da doğrulandı. Örgüt, ülkenin batısındaki Herat eyaletinde düzenlenen operasyonda ölen sivillerin çoğunun çocuk olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 13:31
Abone Ol google-news

BM'nin Afganistan'daki yardım misyonu tarafından yürütülen soruşturmaya göre, Afganistan'a düzenlenen saldırıda ölenlerin 60'ı çocuk, 15'i de kadın.

Ülkede artış gösteren sivil kayıplar için koalisyon askerlerine tepkili olan Kabil, yabancı askerlerin durumunu yeniden müzakere etmek istiyor.

Hükümetin talepleri arasında, yabancı birliklerin yetki ve sorumluluklarının gözden geçirilmesi var. Afgan yönetimi, ayrıca yasadışı arama ve gözaltılar ile sivillere yönelik hava saldırılarına son verilmesini talep ediyor. Hükümetin kararı, NATO güçlerine sert bir uyarı niteliğinde.

Geçen hafta Afgan İçişleri Bakanlığı, koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonda 90 kişinin öldüğünü öne sürmüş, Amerikalı kaynaklar ise "Bölgedeki birliklerimizden gelen bilgiler farklı ancak iddiayı ciddiye alıyoruz" açıklaması yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler