Biraz dikkat!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, tatilcileri dönüş yolunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Apaydın, "Sürücüler, yola yorgun ve uykusuz çıkmasınlar. Gündüz yolculuğu tercih etsinler. Gündüz sıcakta araç kullanmamak için gece yola çıkılması çok sakıncalı" dedi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 07:15
Abone Ol google-news

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tatilcilerin dönüşlerini son güne bırakmamaları uyarısında bulundu.
Apaydın, kazaların çoğunlukla alkollü, uykusuz araç kullanma ve hatalı sollama nedeniyle meydana geldiğini vurguladı.
Trafik kazalarının, tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2 ila 3 kat arttığına dikkati çeken Apaydın, şunları kaydetti:
''Tatilcilerimiz dönüşlerini son güne bırakmasınlar. Bu yoğunluk içerisinde araç kullanan sürücüler, yola yorgun ve uykusuz çıkmasınlar. Tatilcilerimiz, gece yerine gündüz yolculuğunu tercih etmeliler. Gündüz sıcakta araç kullanmamak için gece yola çıkılması çok sakıncalı. Çünkü herkes aynı düşünceyle gece yarısı uykusunu almadan yola çıkıyor. Böyle olunca da kazalar kaçınılmaz oluyor''
Apaydın, son 10 yılda meydana gelen 5 milyon 80 bin 293 trafik kazasında, 48 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, araç kullanırken mutlaka kurallara uyulması gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler