Arzu Kaprol Louvre Müzesi'nde

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 100'e yakın moda tasarımcısının bir araya geldiği tarihi Louvre Müzesi'nde yapılan 'Under Le Louvre' adlı etkinlikte Türkiye'yi genç tasarımcı Arzu Kaprol temsil etti.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 100'e yakın moda tasarımcısı, tarihi Louvre müzesinin altında bulunan Carroussel Salonları'nda düzenlenen bir etkinlikte buluştu.
''Under Le Louvre'' adı altında ilk kez düzenlenen etkinliğe, Türkiye'den genç tasarımcı Arzu Kaprol davet edildi. Uluslararası modacılar içindeki tek Türk tasarımcı Arzu Kaprol, 2010 yaz koleksiyonu için hazırladığı ve ''Ecopolis'' adını verdiği tasarımlarıyla etkinlikte yer alıyor.

Kaprol, ''Bireylerin giderek yalnızlaştığı bir dünyada, geleceğe dönük umutları yeni tasarımlarında yansıtmaya çalıştığını'' ifade etti. Giderek artan tüketim çılgınlığına işaret eden Kaprol, ''daha duyarlı ve sorumlu bir moda tasarım anlayışını ön plana çıkarmak istediğini'' sözlerine ekledi.

İstanbul, Bursa ve Antalya'da açtığı mağazalarda hazır giyim koleksiyonuyla ''avant-garde'' tasarım felsefesini sunan Arzu Kaprol, Türkiye'de moda dünyasında birçok ilke imza attı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teknolojik kamuflaj kıyafeti tasarlayan ilk modacı olan Kaprol, yine ''Home'' koleksiyonuyla ilk defa ev tekstilinde koleksiyon tasarlayan modacı.
 

Moda tasarımcılarının zirvesi

Dünyada 20 yılı aşkın süredir tasarımın savunucusu olan ''Whos Next& Premiere'' tarafından düzenlenen etkinliğe, bugünün ve geleceğin yaşam stiline damgasını vuran ve vurması beklenen tasarımcılar davet edildi.

''Whos Next'', uluslararası moda dünyasında yaratıcılık, estetik ve yenilik arayışıyla tanınıyor. 26 Haziran Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açan etkinlik, 28 Haziran Pazar günü sona erecek.

Erkek ve kadın hazır giyim, aksesuar, çanta, ayakkabı ve saat markalarının yer aldığı etkinlikte modacılar, 2010 yılı koleksiyonlarını modanın merkezi Paris'te ziyaretçilere tanıtma imkanı buluyor. Bu yıl ilk defa düzenlenen etkinlik, müzik dünyasından, moda dünyasına, sinema, sanat ve sürdürülebilir gelişimin tüm noktaları için bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler