Mutki'deki çatışma

Bitlis'in şarköy ilçesinde çatışmalar sürüyor. Vali Vekili Harun Başıbüyük, dünden bu yana güvenlik güçleriyle PKK terör örgütü mensupları arasında çatışmaların yaşandığı Mutki'nin İkizler köyü kırsalının çember altına alındığını söyledi. Başıbüyük yaptığı açıklamada, çatışmaların bölgede aralıklarla devam ettiğini belirtti.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 07:18
Abone Ol google-news

Bitlis Valisi Vekili Harun Başıbüyük, Bitlis'in şarköy ilçesinde şu ana kadar 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve 5 köy korucusunun şehit olduğunu söyledi. Başıbüyük, konuşmasına şöyle devam etti:

''Şehitlerimizin 4'ü, İkizler köyü mezarlığında toprağa verildi. Biri ise Muş'un Hasköy ilçesinde defnedildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Bugün ölen veya yaralanan yok. Az önce yetkililerle konuştum. Çatışmalar aralıklarla devam ediyor. İkizler kırsalı çember altına alındı. Güvenliği sağlandı. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan ve 6. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, operasyonu yerinden yönetiyor. Alay komutanımız da olay bölgesinde.''

Terörist grubun bölgeden kaçmaya çalıştığını vurgulayan Başıbüyük, fakat grubun etrafının çembere alındığını dile getirdi.
Başıbüyük, ''Dün, İkizler yaylasında yaklaşık 18 kişilik terörist grubuyla karşılaşıldığı tespit edilmiş. İkizler kırsalında görevini icra eden köy korucularımızın 'dur' ihtarına ateşle karşılık verilmiş. Olaya ilk etapta korucularımız müdahale etmiş. Daha sonra güvenlik güçlerimiz destek vermeye gitti. Grubun geri çekilme şansı yok. Şu ana kadar 14 tanesi ölü olarak ele geçirildi. Çatışma devam ediyor'' diye konuştu.

Bitlis'de güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında dün çıkan çatışmada şehit olan koruculardan Cemil Akçil, bu sabah Muş'un Hasköy ilçesinde toprağa verildi.Cenaze törenine katılan İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kenan Erkay, teröre karşı ''Omuz omuza'' verilen mücadelenin, son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon