Şözleşmeli KİT çalışanlarına zam

Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) yılın ikinci yarısı için uygulanacak ücretler yüzde 4.5 oranında artırıldı.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 08:49
Abone Ol google-news

Devlet Personel Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 2009 Yılında Uygulanacak Ücretlerin Tespiti'ne İlişkin Tebliğ" yayımlandı.

Yüksek Planlama Kurulu'nun 2009 yılında uygulanacak ücretlerin tespitine ilişkin olarak yayımlanan Tebliğ, KİT'ler ve bağlı ortaklıkları, kamu bankalarında çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel ile bu kuruluşlar ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerin ücretlerini kapsayacak.

Tebliğe göre KİT ve bağlı ortaklıkları ile kamu bankalarında kapsam dışı ve sözleşmeli olarak çalışan personel ile yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerin ücretleri, birinci yarıyıl için yüzde 4, 1 Temmuz 2009 tarihinden geçerli olmak üzere ikinci yarıyıl için yüzde 4,5 oranında artırıldı. Sözleşmeli personelin temel ücretleri en yüksek temel ücretleri aşamayacak ve sözleşme ücret tavanını ilk yarıyıl için 2 bin 809 TL'yi, ikinci yarıyıl için 2 bin 935 TL'yi geçemeyecek.



Sözleşmeli personelin ücretleri 5 gruba ayrılacak


5 gruba ayrılan sözleşmeli personelin en düşük ve en yüksek temel ücreti farklılık gösterecek. KİT'ler sözleşmeli personel pozisyonlarında en düşük temel ücret bin 459 TL, en yüksek temel ücret 2 bin 309 TL olacak. Bu grupta asistan, hava trafik kontrolörü, atölye şefi, avukat, başeksper, başkontrolör, başmühendis, mühendis, pilot uzman tabip ve veterinerler bulunuyor. Ajans amiri, başhemşire, başrepatitör, biyolog, çocuk eğitimcisi, dekoratör, desinatör gibi meslek gruplarının yer aldığı 2'inci Grupta, en düşük temel ücret bin 288 TL iken, en yüksek temel ücret 2 bin 7 TL düzeyinde olacak. Bilgisayar işletmeni, laborant, şef yardımcısı, sağlık teknisyeni gibi birçok meslek grubunun yer aldığı 3'üncü grupta en düşük temel ücret bin 201 TL, en yüksek temel ücret bin 762 TL iken, anbar, apron memuru, aşcı, ateşci, daktilograf gibi mesleklerin yer aldığı 4'üncü grupta en düşük temel ücret bin 122 TL, en yüksek temel ücret bin 551 TL olacak. 5'inci grupta ise en düşük temel ücret bin 77 TL, en yüksek Temel ücret bin 385 TL olarak belirlendi.



Kapsam dışı personel


Sözleşmeli ve kapsam dışı personele, aylık ücret, her türlü sosyal yardımlar, zam, tazminat, ödenek veya diğer adlar altında yapılan ödemelerin (ikramiyelerden bir aya isabet eden miktar dahil ve yönetim kurulu üyeliği ücreti ve ek ödemesi hariç) aylık ortalaması, hiç bir şekilde bin 104 TL'den düşük, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlükleri'nde genel müdürler için 6 bin 565 TL'den, genel müdür yardımcıları için 6 bin 51 TL'den, diğer personel için 5 bin 26 TL'den yüksek olamayacak. TPAO ve BOTAŞ Genel Müdürlüklerinde, genel müdürler için 6 bin 565 TL'den, diğer personel için 5 bin 482 TL'den yüksek olmayacak ücretler, TEMSAN ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüklerinde, üst sınır genel müdürler için 5 bin 710 TL, diğer personel için 4 bin 285 TL olarak belirlendi. Diğer kuruluşlarda, genel müdürler için 5 bin 139 TL'den, diğer personel için 3 bin 769 TL'den yüksek olamayacak.

Kuruluşlarda 854 sayılı Deniz İş Kanununa tabi çalışan personelden kaptan, başmühendis ile uzakyol kaptanı, başmühendis ehliyetli bakım, onarım, donatım enspektörler grubunun ücret ve diğer haklarında gerekli düzenlemeleri yapmaya, ilgili kuruluş veya bakanlığın teklifi üzerine Devlet Personel Başkanlığı yetkili olacak.

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu başkan ve üyelerine, 1 bin 542 TL net aylık ücret verilecek, Bu aylık ücretin her türlü vergi ve kesintileri ilgili kuruluş tarafından ödenecek. Tasfiye kurulu üyeleri ile bağlı ortaklık denetçilerine, belirlenen aylık ücretin 4'te 3' ü oranında net aylık ücret ödenecek. Devletin, kanunla kurulmuş kamu kuruluşlarının, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve bağlı ortaklıklarının iştiraklerinde, bunları temsilen yönetim, denetim ve tasfiye kurullarında görev alanlara ücret, prim, ikramiye, temettü ve sair adlar altında yapılacak ödemelerin yıllık net tutarı; belirlenen üst sınır tutarının yönetim kurulunda görev alanlar için 14 katını, denetim ve tasfiye kurullarında görev alanlar için 14 katının 4'te 3'ünü aşamaz.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler