AKP'nin en rahat yılı

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre Gül, göreve geldiği 28 Ağustos 2007’den 20 Ağustos 2008 tarihine kadarki dönemde yalnızca “Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Yasası’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa” ile “Elektronik Haberleşme Yasası”nı yeniden görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderdi.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 07:18
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı görevinde yarın 1 yılı dolduracak olan Abdullah Gül, bu süre içerisinde AKPyi hiç üzmedi. Kendisine sunulan toplam 116 yasadan 114ünü onaylayan Gül, yalnızca 2 yasayı veto etti. Atamalara ilişkin 40 Bakanlar Kurulu kararının tamamını onaylayan Gül, 17 ülkeye toplam 21 gezi düzenledi.

Gül, atamalar dışındaki işlere ilişkin 4ü devreden, 1380i yeni gelen 1384 Bakanlar Kurulu kararının 1360ını onayladı, 9’unu iade etti. Biri geri alınan kararlardan 14üne ilişkin işlemler ise sürüyor. Atamalara ilişkin Köşke gönderilen 40 Bakanlar Kurulu kararının ise tamamını onaylayan Cumhurbaşkanı Gül, 834 müşterek kararnamenin 796sına imza attı, 2’sini iade etti. 27 karara ilişkin işlemler sürerken kararlardan 9u geri alındı. Gül, bu sürede 2si devreden, 79u yeni gelen 81 atama, görevden alma ve seçim işleminin 50sini onayladı, bu yazılardan birini ise iade etti.

Önüne gelen 6 af dosyasından 3ünü onaylayan Gül, dosyalardan 1ini iade etti; 1inin işlemi sürüyor, 1i ise geri alındı. Cumhurbaşkanı Gülün bu kararları arasında kapatılan RPnin Genel Başkanı Necmettin Erbakanın kalan cezasının Sürekli hastalık nedeniyle kaldırılması da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Güle, göreve geldiği 28 Ağustos 2007den 22 Ağustos 2008e kadar kurumsal işlemler ya da çeşitli kamu hizmetleriyle ilgili 3 bin 283, kişisel isteklerle ilgili 18 bin 578, Bilgi Edinme Hakkı Yasası ile ilgili 705 olmak üzere toplam 22 bin 566 başvuru yapıldı.

Gül, siyasetçilerden şehit ailelerine, sanatçılardan bilim adamlarına kadar farklı alanlardan birçok ismi Çankaya Köşkünde ağırladı. Köşkte verdiği resepsiyonları gündüz saatlerine rastlatmaya özen gösteren Gül, böylece alkol tüketimini de azalttı. Gül, göreve başladıktan kısa bir süre sonra Çankaya Sofrasıadı verilen öğle yemeklerinde farklı kesimlerden temsilcilerle bir araya gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, görevde bulunduğu bir yılda yurtdışı gezileriyle de gündeme geldi. 1 yılda 17 ülkeye 21 ziyaret gerçekleştiren Gül, ilk yurtdışı gezisini KKTCye yaptı. Gül, daha sonra Fransa, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Mısır, Suriye, Katar, Romanya, Senegal, Makedonya, Japonya, Hırvatistan ve Almanyaya gitti. Güle; KKTC, Azerbaycan, Pakistan, ABD, Mısır, Senegal, Japonya, Hırvatistan gezilerinde eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

Elizabeth’i ağırladı

Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığındaki ilk yılında 19 yabancı devlet başkanını ağırladı. Cumhurbaşkanı Gülün konukları arasında en ilgi çekeni ise İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler