GDO'lu tohumlara büyük tepki

Aralarında Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA Vakfı, Tüketicileri Koruma Derneği gibi kuruluşların da bulunduğu Genetiği Değiştirilmiş Organizmaya (GDO) Hayır Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Genetiğiyle oynanmış bitkilerden elde edilen ürünler ciddi sağlık sorunları yaratırken, hazırlanan bir yasa taslağıyla bu işlem yasal zemine kavuşturulmak isteniyor" denildi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

Aralarında Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA Vakfı, Tüketicileri Koruma Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği gibi kuruluşların da bulunduğu Genetiği Değiştirilmiş Organizmaya (GDO) Hayır Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'ye her yıl milyonlarca ton genetiği değiştirilmiş mısır, soya ve pamuk giriyor. Bunların işlenmesiyle oluşturulan 700'den fazla gıda maddesi tüketici sofrasına ulaşıyor. Bebeklerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin sağlığı bu ürünler yüzünden tehdit altında. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi hazırlanan Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı Taslağıyla da GDO içeren ürünlerin ekimine, ithaline ve tüketimine meşru zemin sağlanmaya çalışılıyor" denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Genetiği değiştirilmiş ürünler üzerinden kimi çevreler kirli bir ticaret yapıyor ve büyük rantlar elde ediyor. Şimdi sıra genetiği değiştirilmiş tohumları ülkemiz topraklarına ekmeye geldi. Hazırlanan taslak da yasalaşırsa ortada hiçbir engel kalmayacak. GDO içeren ürünler sağlığımızı bozacağı gibi ekonomimizi de olumsuz etkileyecek, Türkiye'yi tohum açısından çokuluslu birkaç şirkete mahkum edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon