KPSS bugün yapıldı

Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk iki oturumu bugün yapıldı. Sınavın 3. ve 4. oturumları yarın gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 10:53
Abone Ol google-news

2009-KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapıldı. Sınavın bugün saat 09.30'da başlayan sabah oturumuna tüm adaylar katıldı.

Bu oturumda adaylara genel yetenek ve genel kültür ile yabancı dil alanlarında test usulü sorular yöneltildi. Yabancı dil testine, isteyen adaylar katıldı. Bu oturumda, genel yetenek ve genel kültür testi için 2 saat süre tanınırken, bunlara ek olarak yabancı dil testini yapmak isteyen adaylara 1 saat daha süre verildi.

Saat 14.30'da başlayan öğleden sonraki oturumunda adaylar, eğitim bilimleri testlerini kapsayan soruları cevapladı. Bu oturum ise 2.5 saat sürdü.

Sınavın sabah oturumu için 428 bin 345, öğleden sonraki oturumu için de 257 bin 952 aday başvurmuştu.

Sınavın 3. ve 4. oturumları yarın gerçekleştirilecek.
 

Pazar günü oturumları

Sınavın yarın sabahki 3. oturumu 09.30'da, öğleden sonraki 4. oturumu 14.30'da başlayacak.

Yarınki oturumların her birinin süresi ise 3.5 saat olacak.

Sınavın yarınki sabah oturumuna 106 bin 290, öğleden sonraki oturumuna ise 62 bin 257 aday katılacak. Yarınki sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.

KPSS'de kopya

KPSS için Iğdır İmam Hatip Lisesi'nde sınava giren C.K, sınavda cep telefonundan kopya çekerken ÖSYM salon görevlisince yakalandı. ÖSYM yetkilileri tarafından hakkında işlem yapılan Ceylan K, daha sonra ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler